Îți trebuie legume proaspete, câteva condimente și un blender profesional, ideal și pentru pregătirea supelor, a smoothie-urilor sănătoase și a deserturilor. În rândurile de mai jos, îți prezentăm trei rețete de supă cremă pe care nu ar fi rău să le încerci.
Supă cremă de roșii
Supa cremă de roșii este extrem de populară, datorită gustului savuros, dar și pentru că se prepară foarte ușor. Iată ingredientele de care ai nevoie:
6-7 roșii bine coapte
2 căței de usturoi
2 cartofi
30 de grame de unt
150 de ml de smântână
Sare și piper
Frunze de busuioc
Rozmarin sau pătrunjel, opțional
Roșiile se fierb, într-o cratiță cu apă și cu sare, până când coaja se desprinde ușor. În acest timp, curăță cartofii de coajă și fierbe-i, până când poți să-i strapungi ușor, cu o furculiță.
După ce legumele s-au fiert, taie-le cubulețe și amestecă-le, într-un blender profesional, împreună cu untul, smântâna, busuiocul și usturoiul zdrobit.
Dacă textura supei este prea groasă, adaugă 125 de ml din lichidul în care au fiert legumele (aproximativ o jumătate de cană). Adaugă sare și piper, după preferințe, și decorează cu frunze de pătrunjel și crutoane.
Supă cremă de linte
Un alt preparat delicios, care conține vitamine și proteine, este supa cremă de linte. Mâncarea este printre preferatele vegetarienilor, fiindcă oferă toți nutrienții de care aceștia au nevoie. Nu îți trebuie decât:
O jumătate de kg de linte
O ceapă
Un morcov
Pătrunjel
Sare și piper
Fierbe lintea într-un vas cu apă și sare, conform indicațiilor de pe pachet, alături de ceapă, morcov și pătrunjelul tocat. După fierbere, aceste ingrediente se strecoară și se mixează cu ajutorul unui blender, adăugând și puțină supă de legume, pentru a subția toată compoziția. Pune sare și piper, după preferințe, și bucură-te de gustul delicios.
Supă cremă de mazăre
Dacă-ți place mazărea, află că nu doar mâncarea preparată cu roșii, pentru „felul doi“ este delicioasă. Încearcă și o supă cremă aromată din aceeași leguminoasă. Iată o rețetă perfectă, care poate fi gata în foarte scurt timp. Ai nevoie de:
500 de grame de mazăre
Un cartof
O țelină
Un morcov
O ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
150 de ml de smântână
50 de grame de unt
Sare și piper, după gust
Pune la fiert, într-un vas cu apă și sare, cartoful, morcovul și ceapa. După ce legumele au dat în clocot, adaugă mazărea, usturoiul și ceapa (călite, în prealabil, în uleiul de măsline) și lasă amestecul să fiarbă câteva minute. Strecoară, apoi, legumele, dar nu arunca lichidul.
Pasează-le, cu ajutorul unui blender, și adaugă, treptat, untul și smântâna, alături de apa în care au fiert, dacă îți place supa de mazăre mai lichidă. Supa cremă de mazăre se poate mânca simplă sau cu crutoane gustoase.
Aceste supe creme reprezintă varianta ideală pentru un prânz sănătos, indiferent de sezon! Care este supa ta preferată și cum alegi să o pregătești?
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|