Retetele culinare din China sunt diverse si neasteptate, insa toate se bazeaza pe cateva ingrediente cheie, cum ar fi orezul, taiteii, legumele, puiul si fructele de mare. Un rol la fel de important au si condimentele, iar printre cele mai folosite se numara ghimbirul, mustarul, usturoiul, susanul, bambusul, scortisoara si ardeiul iute.
Daca nu ai incercat pana acum niciun preparat din bucataria chinezeasca, iti recomandam cateva feluri de mancare delicioase!
Reteta de pui dulce acrisor cu ananas este una dintre cele mai populare in gastronomia chinezeasca, insa in ultima perioada a castigat o multime de fani si peste hotare, asa ca acum, acest preparat este servit si in restaurantele din Europa. Gustul dulce al zaharului este echilibrat perfect in aceasta reteta de gustul acrisor, oferit de otetul chinezesc. La final, puiul dulce acrisor poate fi servit cu o portie de orez prajit cu legume, sau cu taitei simpli de orez.
Galustele facute pe aburi, denumite si Xialongbao, sunt extrem de populare in Shangai. Umplutura traditionala consta in carne de porc si o supa speciala, din aspic, care se lichefiaza pe baza de aburi. Totusi, ca sa savurezi aceste galuste, fara sa te alegi cu arsuri pe esofag, este recomandat sa le ciupesti inainte de a le servi, pentru ca aburul fierbinte sa iasa afara. Apoi, poti sa sorbi cu grija supa din interior, iar la final poti sa mananci umplura ramasa.
Orezul prajit este extrem de popular in tarile asiatice, insa reteta este originara din China. De obicei, acesta este preparat cu legume si bucati de carne, amestecate la un loc intr-o tigaie wok, cu sos de soia si uleiuri aromate. Aceasta este doar o metoda in care poti prepara orezul prajit, insa il poti servi si in alte combinatii, cum ar fi cu ou batut sau cu diverse condimente.
Poate ca denumirea acestui preparat suna ciudat in limba romana, insa reteta este una foarte delicioasa, si poate fi servita chiar si in timpul postului. In mod normal, aceasta reteta este preparata cu taitei si carne tocata de porc, insa in varianta de post, reteta poate fi pregatita si cu granule de soia sau ciuperci. Dupa ce se prepara, acest fel de mancare poate fi servit simplu, sau cu o garnitura de orez.
Rata Pekin este o reteta populara in gastronomia din Beijing, acest fel de mancare fiind preparat inca din perioada imperiala. La acest preparat, carnea de rata este servita sub forma de felii subtiri, care sunt atent prajite, iar pielea este crocanta, si poate fi servita separat, cu zahar si sos de usturoi. Rata Pekin poate fi consumata si cu o garnitura de legume, sau cu clatite, sos dulce sau sos de soia.
Bucataria chinezeasca este una extrem de complexa, iar retetele sunt transmise din generatie in generatie, bucatarii fiind de asemenea foarte priceputi.
Tinand cont ca gastronomia din China este influentata de opt subculturi, iti va fi greu sa incerci toate preparatele, asa ca poti incepe cu cele mai populare feluri de mancare. Iar daca nu ai drum in China prea curand, poti comanda acum mancare chinezeasca cu livrare in Bucuresti, pentru tine si prietenii tai!
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|