(P) Cum să selectezi cel mai bun cărucior bebe pentru călătorie

(P) Cum să selectezi cel mai bun cărucior bebe pentru călătorie
Citeste mai mult despre: curucior bebe, carucioare copii, carucioare sport
Data publicarii: 17 Februarie 2020

Atunci când ai copii, achizițiile în ceea ce îi privește vor fi numeroase, pe măsura dezvoltării lui. Pentru început, părinții au nevoie de produse practice, utile care la va ușura ingrijjirea și creșterea celor mici.

Vor avea nevoie de pătuț, de cărucior și o serie lungă de obiecte folosite preponderent în primele 6 luni: sterilizatoare, incalzitoare de scutece sau de biberoane, pompe de nas și multe altele.

Căruciorul va suferi diferite transformări, având în vedere faptul că de la lună la lună, cei mici capătă noi abilități motrice. Cu siguranță vei avea nevoie de un cărucior sport care va acoperi cu succes nevoia de a sta întins până la vârsta de 6 luni și va oferi un confort sporit și atunci când stă în șezut, cu atât mai mult când vine vorba de călătorii. Cum selectezi însă cel mai bun cărucior pentru călătorii? Iată câteva criterii:

Modul de a se strânge

Atunci când pleci în călătorie, în multitudinea de bagaj trebuie să strecori și căruciorul atât de util în plimbările lungi. E necesar să optezi pentru cărucioare sport,  care se pliază ușor și care se pot strânge asemenea unei umbrele. Cu cât devine mai mic în forma strânsă, cu atât este mai bine. Un astfel de cărucior poate fi luat și în avion, multe companii incluzând în mod gratuit transportul acestuia.

Siguranța

Siguranța trebuie să primeze în ceea ce privește copilul. Atât pentru cărucior, cât și pentru scaunul auto trebuie să pui mare preț pe acest criteriu. Trebuie să existe sisteme de prindere atât în 3 cât și în 5 puncte, pentru a-l putea plimba pe cel mic în condiții sigure. 

Cel mai probabil, nu la fiecare plimbare va avea răbdare să aștepte cuminte în cărucior până va ajunge la destinația finală și va încerca, ripostând sau nu, să se strecoare. Va vrea să sară, să se ridice în picioare, să se bage pe sub husă și multe alte idei năstrușnice. Un bun sistem de prindere previne potențialele reușite. 

Bretelele unui cărucior trebuie să fie ergonomice, prevăzute și căptușite cu burete moale la umeri și în partea de jos, pentru a nu-l răni sau presa. De asemenea, căruciorul trebuie să aibă un sistem de blocare a roților. Protecția rapidă și fiabilă împotriva potențialului de rulare blochează roțile dintr-o singură mișcare și va ține pe loc căruciorul atunci când veți opri.

Dotări corespunzătoare

Plimbarea cu căruciorul nu va avea loc doar pe vreme bună. Acesta trebuie să vină echipat cu diverse accesorii pentru a face față tuturor situațiilor meteorologice. Este necesar să fie prevăzut cu copertină pentru soare, cu umbrelă de ploaie și chiar cu învelitoare pentru piciorușe. Materialele copertinei și ale husei trebuie să aibă filtru UV pentru protecție în plimbările din zilele călduroase. De asemenea, de mare ajutor sunt și buzunarele și coșul de depozitare pe care multe modele le au incluse. Poți pune în buzunare strictul necesar pentru plimbare - scutece, doze de lapte, un rând de haine, șervețele, gel dezinfectant și chiar jucării. 

Coșul de sub cărucior se va dovedi a fi foarte util la cumpărături, mai ales în excursii.  Fără a-ți aglomera mâinile poți depozita cu încredere în acesta sacoșele. Nu trebuie puse mari greutăți pentru a nu destabiliza căruciorul. Un bun cărucior are și un mâner rabatabil, asta ca poziția în care împingi căruțul să fie în fața copilului sau în spatele acestuia. Indiferent de poziție, manevrarea trebuie să se facă lin, fără prea mare efort. 

Plimbările din vacanță vor fi dese, lungi și complexe, pe beton, pe piatră cubică, pe pământ, nisip sau chiar zăpadă. Poți lua separat accesorii pentru zăpadă care vor transforma căruciorul în sanie. 

Astfel, pe baza criteriilor menționate anterior, un cărucior sport întrunește toate aceste calități și îți va ușura munca atât de mult încât veți dori să îl iei peste tot atunci când mergi în vacanță. De regulă este foarte ușor, are maxim 7 kilograme, astfel că îl vei putea căra foarte ușor atât gol, cât și cu cel mic în el. Pe jucării-online.eu vei găsi numeroase modele de cărucioare sport potrivite pentru călătorie. Mai mult, le vei găsi într-o gamă variată de culori și modele, la prețuri accesibile! 

Sursa foto

Program Acasa TV
 • Sâmbătă
 • 06:00 Nu te-am uitat
  180 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Dragoste la scena deschisa
  105 min
  11:45 Nu te-am uitat
  195 min
  15:00 Lectii de viata
  60 min
  16:00 Inimi impietrite
  120 min
  18:00 Dragoste fara cuvinte
  120 min
  20:00 Regina
  105 min
  21:45 Ma intorc la tine
  105 min
  23:30 Pazeste-ma de mine!
  60 min
  00:30 Lectii de viata
  60 min
  01:30 Povestea de pe insula
  270 min
  06:00 Nu te-am uitat
  180 min
Modifică setările cookies