(P) Cum te poate ajuta un fotoliu de masaj?

(P) Cum te poate ajuta un fotoliu de masaj?
Citeste mai mult despre: fotoliu masaj, masaj
Autor: Dan Brumar Data publicarii: 28 Noiembrie 2022

Lucrăm din greu pentru a îmbunătăți viața noastră și a celor dragi, așa că este important să luăm în considerare recompensele oricărei investiții pe care o facem, fie că este vorba despre timpul nostru, banii sau energia noastră.

Un fotoliu de masaj este o investiție în sănătatea ta mentală și fizică. Masajele regulate pot ajuta la atenuarea stresului și a tensiunii care pot afecta calitatea vieții tale.

Hai să aflăm cum te poate ajuta un scaun de masaj!

Masaj pentru recuperarea leziunilor

Indiferent dacă ești un atlet sau un om „obișnuit”, leziunile fizice îți pot reduce atât calitatea vieții, cât și suma de bani din contul tău bancar. Munca ratată și vizitele multiple la medic vin ca un cost neașteptat și te vei trezi că îți iei zilele de vacanță pentru comisioane care nu sunt deloc relaxante.

Chiar și cu asigurarea de sănătate, timpul pierdut de la serviciu te poate costa sute sau chiar mii de lei. Dacă vătămarea ta necesită terapie prin masaj, aceasta înseamnă să îți iei câteva ore pe săptămână pentru a vizita un terapeut care este probabil să fie disponibil numai în timpul programului tău de lucru standard.

Masaj pentru ameliorarea stresului

Răspunsurile noastre la stres sunt de fapt un instrument de supraviețuire primitiv, cunoscut în mod obișnuit ca „răspunsul nostru de luptă”. Când simțim orice tip de situație potențial dăunătoare, corpul nostru produce o reacție chimică care ne mărește ritmul cardiac și ne strânge mușchii. Ne pregătim fizic pentru a răspunde unei amenințări la adresa bunăstării noastre.

Doze mici de stres ne pot permite să ne îmbunătățim concentrarea și performanța, dar stresul pe termen lung exercită o presiune asupra corpului nostru, care poate fi de fapt dăunătoare. Gândește-te la dureri de cap, dureri de corp, erupții cutanate, căderea părului și insomnie. Modul nostru modern de viață ne oferă mult stres, dar nu folosim acel răspuns fizic pentru a alerga, a lupta sau a exercita în alt mod acea energie. Corpurile noastre pompează adrenalină prin sistemele noastre și aceasta se manifestă ca efort fizic.

În afară de aceleași neplăceri ale lipsei de muncă pe care le-am menționat în exemplul anterior, ține cont de efectele pe care aceste afecțiuni le au asupra calității vieții. Da, îți lipsește munca. Dar, mai important, îți lipsește viața. Îți lipsește timpul de joacă cu copiii tăi, să te bucuri de plimbările cu bicicleta de weekend și să te trezești revigorat și plin de energie în fiecare zi.

Unii factori de stres pot fi evitați, dar alții pot fi gestionați numai după ce se întâmplă. Acolo meditația, exercițiile și masajul pot face toată diferența. Calmarea minții te va ajuta să gestionezi stresul, iar reducerea tensiunii din mușchi prin exerciții și masaj te poate salva de suferința emoțională, fizică și mentală.

Masaj pentru probleme de sănătate

Am discutat despre masaj pentru răni, dar cum rămâne cu bolile pe termen lung sau problemele de sănătate care nu pot fi reparate în câteva luni? Cei care suferă de afecțiuni precum fibromialgia sau anxietatea cronică pot necesita medicamente care au o multitudine de efecte secundare adverse.

Problemele de piele legate de stres pot necesita medicamente topice care sporesc sensibilitatea la soare, făcând arsurile solare și mai probabile (și periculoase) decât sunt deja. Pierderea poftei de mâncare legată de depresie poate însemna deficiențe nutriționale cu consecințe de lungă durată și de mare impact.

Masajul poate ajuta la stimularea fluxului sanguin și la relaxarea mușchilor, permițând corpului să se îngrijească mai bine de el însuși. Un flux sanguin mai bun înseamnă că te poți mișca mai ușor, cu mai puțină rigiditate sau durere. Asta înseamnă că sunt necesare mai puține medicamente pentru controlul durerii, ceea ce înseamnă că mintea ta poate funcționa fără ceață cerebrală asociată medicamentelor.

Masajul pentru ameliorarea stresului înseamnă că apariția eczemei sau acneei sunt mai puțin frecvente, ceea ce înseamnă mai puține neplăceri și disconfort. Efectele de stimulare a somnului ale masajului înseamnă că corpul tău este mai bine odihnit, mai capabil să se repare singur și mai bine încărcat pentru a face față stresului care se pot transforma în boli fizice. Apetitul tău se îmbunătățește, ceea ce înseamnă că organismul tău poate primi nutrienții care luptă împotriva bolilor și letargiei generale.

Descoperă acum gama diversificată de fotolii masaj la Lila Rossa Home. Sănătatea ta merită tot efortul. 

Articol scris de agentia Campaigns.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies