Discutăm despre 3 etape esențiale: tăierea unui trabuc, aprinderea unui trabuc și fumarea unui trabuc. Mai multe despre aceste faze, chiar în rândurile acestui articol:
Cum se fumează corect un trabuc: Tăierea acestuia
Tăierea unui trabuc nou se realizează cu scopul de a obține o deschidere suficient de mare, astfel încat forma obținută să poată oferi (după aprindere) un control cât mai bun. Dacă vrei să tai pentru prima dată un trabuc, NU folosi dinții. Pentru această primă etapă importantă, un veritabil “aficionado” utilizează un cutter special pentru trabucuri, cu o singură lamă. Tăietura trebuie realizată cât mai aproape de capăt, printr-o singură mișcare fermă. Locul în care se realizează tăietura este acela în care capătul trabucului se unește cu învelișul. O altă metodă prin care se poate realiza tăierea corectă a unui trabuc: plasează trabucul pe masă, apoi trece-i capătul prin cutter.
Cum se fumează corect un trabuc: Aprinderea acestuia
Regula de bază: trabucul nu trebuie niciodată expus direct la flacără. În caz contrar, trabucul se va încinge foarte tare, așadar, îl vei strica. Se va aprinde în mod egal intregul capăt al trabucului, iar după ce acesta s-a aprins uniform, trage câteva fumuri, urmând să verifici din nou capătul aprins al acestuia. Rotește trabucul la fiecare aprindere, pentru a uniformiza jarul. Pentru aprinderea trabucului, îți recomandăm să folosești chibrituri, nu o brichetă. Recomandate sunt chibriturile lungi, ce nu conțin sulf. Dacă nu ai la îndemână astfel de chibrituri pentru trabuc, poți utiliza și chibrituri normale (chiar dacă se utilizează mai greu la aprindere), însă așteaptă până când arde tot sulful.
Cum se fumează corect un trabuc: Fumarea acestuia
Conform etichetei, banda trabucului trebuie îndepărtată după ce ai fumat un timp din acesta (aproximativ 12 fumuri). Trabucul se fumează fără a se inhala. Fumul se păstrează în gură pentru câteva secunde, astfel încât să te bucuri din plin de aroma oferită de trabucul respectiv. Între două fumuri, așteaptă preț de 30-60 de secunde, pentru ca trabucul să se răcească din nou. Atunci când este prea fierbinte, aroma pe care o lasă trabucul este mai amară. Experiența fumării unui trabuc poate fi înnobilată și de gustul unui Jack Daniel’s, sau al unui cognac de calitate. Dacă preferi vinul, cele mai recomandate soiuri pentru trabuc sunt Cabernet Sauvignon și Mourvedre.
Un gentleman adevărat nu va stinge niciodată trabucul pe care l-a fumat, ci îl va lăsa să se stingă singur. Cât despre băutura din paharul tău, un Jack Daniel’s se bea la o temperatura optimă de 18-20°C. Pentru răcirea băuturii, se utilizează pietrele de răcire, nu gheața. Cea din urmă variantă va dilua gustul autentic al unui Jack Daniel’s. Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te așa cum trebuie de această experiență inedită!
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|