Painici de post

Painici de post
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, mancare, painici de post
Data publicarii: 01 Decembrie 2010

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină 1 plic  drojdie uscata  de la Dr. Oetker 1 lingură cu  zahăr 2 vârfuri de cuţit cu sare 8 linguri  ulei de masline 300 ml apă călduţă Pentru ornat: miez de nuca miere

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdia uscata. Se toarna apa calduta, uleiul, zaharul brun, si un praf de sare. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 45 minute (pană când aluatul creşte).

Se  împarte aluatul în două. Fiecare parte se întinde pe masa de lucru. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 5 mm. Aluatul se taie cu ajutorul pahar lat sub forma de cercuri. Chiflele se ung cu apă, se aseaza miezul de nuca pe deasupra şi se mai lasă 15 minute la crescut. Se dau la cuptor şi se coc aproximativ 20 minute.

Cuptor electric: 200 ° C
Cuptor cu gaz: Treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Se ung cu miere cand sunt inca putin calde.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Iubitul meu, printul
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 State de Romania
    120 min
    22:00 Iubire si razbunare
    120 min
    00:00 Gustul infrangerii
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    120 min
    04:00 Iubitul meu, printul
    105 min
    05:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies