Painici de post

Painici de post
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, mancare, painici de post
Data publicarii: 01 Decembrie 2010

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină 1 plic  drojdie uscata  de la Dr. Oetker 1 lingură cu  zahăr 2 vârfuri de cuţit cu sare 8 linguri  ulei de masline 300 ml apă călduţă Pentru ornat: miez de nuca miere

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdia uscata. Se toarna apa calduta, uleiul, zaharul brun, si un praf de sare. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 45 minute (pană când aluatul creşte).

Se  împarte aluatul în două. Fiecare parte se întinde pe masa de lucru. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 5 mm. Aluatul se taie cu ajutorul pahar lat sub forma de cercuri. Chiflele se ung cu apă, se aseaza miezul de nuca pe deasupra şi se mai lasă 15 minute la crescut. Se dau la cuptor şi se coc aproximativ 20 minute.

Cuptor electric: 200 ° C
Cuptor cu gaz: Treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Se ung cu miere cand sunt inca putin calde.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    45 min
    09:45 MasterChef
    195 min
    13:00 Iubiri fara hotar
    180 min
    16:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    18:00 Calea spre iertare
    120 min
    20:00 State de Romania
    60 min
    21:00 Vis de iarna
    120 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 State de Romania
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    60 min
    02:00 Calea spre iertare
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Vis de iarna
    90 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies