Pavlova cu capsuni

Pavlova cu capsuni
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA
Data publicarii: 21 Mai 2010

Ingrediente:
Pentru blat:
6 albusuri
350 zahar
2 lingurite amidon alimentar Gustin de la Dr. Oetker
1 lingurita otet
1 fiola esenta vanilie de la Dr. Oetker
1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
400g frisca lichida
500 g capsuni proaspete
Sos desert de capsuni de la Dr. Oetker

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma. Se adauga apoi treptat jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat Bourbon, apoi restul de zahar. Amestecul se bate in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa, dupa care se adauga otetul amidonul si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Jumatate din spuma astfel obtinuta se aseaza in centrul unei tavi tapetate cu hartie de copt, sub o forma rotunjita dar fara a o netezi la suprafata. Se introduce la cuptor 10 minute la 180°C, dupa care se reduce temperatura la 150° (foc minim) si se coace timp de 75 minute, eventual cu usa intredeschisa. Se procedeaza identic si pentru restul de spuma.

Dupa ce am preparat cele 2 foi de bezea, se bate frisca lichida si se aseaza jumatate din cantitate intre foi si restul deasupra prajiturii. Capsunile se taie feliute pe lungime si se aseaza in frisca asemenea petalelor de trandafir. Prajitura se tine la frigider 2-3 ore dupa care se serveste ornata cu sos de capsuni.


Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Spre Anglia, cu dragoste
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies