Poţi ajunge la forma ideală dacă te obişnuieşti să mănânci în fiecare zi supe sau ciorbe

Poţi ajunge la forma ideală dacă te obişnuieşti să mănânci în fiecare zi supe sau ciorbe
Citeste mai mult despre: dieta, Mihaela Bilic
Data publicarii: 28 Decembrie 2008

Supranumită „nutriţionista vedetelor”, Mihalea Bilic a declarat în mai multe rânduri că le recomandă tuturor o porţie sănătoasă de supă sau ciorbă, în fiecare zi.

Dacă nu ai citit încă nici una dintre cărţile publicate de ea sau nu ai apucat să o urmăreşti atunci când a fost invitată în diverse emisiuni, cum ar fi la „Happy Hour”, ai acum ocazia să afli părerea ei despre cum ar trebui să ne hrănim sănătos.

Mihaela Bilic ştie cel mai bine de la ce ar trebui să ne abţinem şi ce anume putem consuma cu poftă, dar ştie şi că fiecare om în parte ar trebui să urmeze un regim individual, în funcţie de metabolismul fiecăruia, de starea de sănătate, de moştenirea genetică şi de mulţi alţi factori.

Totuşi, există câteva elemente de care putem ţine cont cu toţii dacă vrem să ajungem la silueta visată sau doar să ne menţinem în formă.

Astfel, Mihaela Bilic a declarat adesea că promovează consumul de supe şi ciorbe, ca fel unic, la masa de prânz, în special pentru doamnele şi domnişoarele care doresc să slăbească, sau ca ‚felul întâi’, urmat de un ‚felul doi’ sănătos, compus din carne slabă la grătar şi salată, de exemplu, pentru cei care au nevoie de un consum mai mare de calorii.

Ciorbele nu au un aport caloric foarte mare, însă reduc senzaţia de foame şi furnizează, prin prezenţa cărnii şi a legumelor, o serie de fibre şi proteine necesare organismului. Nicoleta Luciu a fost un bun exemplu în acest sens, pentru că dieta pe care ea a urmat-o după naştere era compusă tocmai din astfel de ciorbe, făcute din legume şi carne de pui.

Ciorbele româneşti sunt delicioase, preparate cu legume, verdeţuri, carne slabă şi actrite cu borş, zeamă de varză, sare de lămâie sau oţet de mere. Nu uita că o ciorbă acră este ideală în caz de mahmureală sau după o petrecere fastuoasă, cum sunt cele de sărbători, când mesele festive ne pică greu la stomac.

Prin urmare, putem încerca să consumăm zilnic câte o supă sau ciorbă, alternând felul acestora, pentru a varia meniul şi a nu ne plictisi. Organismul nostru ne va mulţumi pentru asta, iar imaginea din oglindă va fi mult mai atrăgătoare în urma acestei decizii.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Eu, tu si cabana din munti
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Montecristo
    75 min
    22:45 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    00:45 Regina
    105 min
    02:30 Intrebarea Mesei Rotunde
    45 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Spre Anglia, cu dragoste
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies