Ingrediente:
500 g zahar
1 plic Gelfix Extra 2:1 de la Dr. Oetker
20 bomboane cu gust de caramel
650 g mere
350 ml suc de mere (din comert)
1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie Dr. Oetker
Mod de preparare:
1. Se amesteca 2 linguri de zahar cu Gelfixul Extra 2:1. Restul zaharului se toarna intr-o oala si se caramelizeaza. Se ia oala de pe foc.
2. Amestecand continuu, se topesc si bomboanele de caramel in masa fierbinte de zahar caramelizat. Caramelul rezultat se lasa la racit timp de 30 min.
3. Intre timp se spala merele, se decojesc, se taie in 4, se scot samburii, se maruntesc si se cantaresc 650 g.
4. Merele, sucul de mere, amestecul de Gelfix, zaharul vanilinat si sarea de lamaie se amesteca cu caramelul.
5. Se pune oala pe foc si se aduce la fiert continutul, amestecand continuu (se apasa cu lingura usor in masa de caramel, astfel incat sucul de mere sa patrunda sub caramel pentru a se topi). Dulceata se lasa la fiert timp de minim 3 min, de asemenea amestecand continuu. Se ia oala de pe foc.
6. Se indeparteaza spuma, dupa care se umplu imediat borcanele.
7. Se rasucesc borcanele si se lasa pe capac timp de 5 minute.
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
---|---|
08:00 | Intrebarea Mesei Rotunde 60 min
|
09:00 | Lectii de viata 60 min
|
10:00 | Un print in Paradis 120 min
|
12:00 | Numai langa tine 180 min
|
15:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Povestea de pe insula 120 min
|
20:00 | Regina 105 min
|
21:45 | Dragoste si design 105 min
|
23:30 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:30 | Regina 120 min
|
02:30 | Intrebarea Mesei Rotunde 60 min
|
03:30 | Lectii de viata 45 min
|
04:15 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:45 | Dragoste si design 75 min
|
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|