Ingrediente:
500 g zahar
1 plic Gelfix Extra 2:1 de la Dr. Oetker
20 bomboane cu gust de caramel
650 g mere
350 ml suc de mere (din comert)
1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie Dr. Oetker
Mod de preparare:
1. Se amesteca 2 linguri de zahar cu Gelfixul Extra 2:1. Restul zaharului se toarna intr-o oala si se caramelizeaza. Se ia oala de pe foc.
2. Amestecand continuu, se topesc si bomboanele de caramel in masa fierbinte de zahar caramelizat. Caramelul rezultat se lasa la racit timp de 30 min.
3. Intre timp se spala merele, se decojesc, se taie in 4, se scot samburii, se maruntesc si se cantaresc 650 g.
4. Merele, sucul de mere, amestecul de Gelfix, zaharul vanilinat si sarea de lamaie se amesteca cu caramelul.
5. Se pune oala pe foc si se aduce la fiert continutul, amestecand continuu (se apasa cu lingura usor in masa de caramel, astfel incat sucul de mere sa patrunda sub caramel pentru a se topi). Dulceata se lasa la fiert timp de minim 3 min, de asemenea amestecand continuu. Se ia oala de pe foc.
6. Se indeparteaza spuma, dupa care se umplu imediat borcanele.
7. Se rasucesc borcanele si se lasa pe capac timp de 5 minute.
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 105 min
|
|---|---|
| 07:45 | Inimi de cenusa 75 min
|
| 09:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 10:00 | Inima tradata 60 min
|
| 11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
| 12:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 13:00 | Rasarit 60 min
|
| 14:00 | Dallas 60 min
|
| 15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 16:00 | Soarta nu pune intrebari 60 min
|
| 17:00 | Darul iubirii 120 min
|
| 19:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|
| 21:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 22:00 | Dallas 60 min
|
| 23:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 00:00 | Fructul oprit 75 min
|
| 01:15 | Inimi singuratice 180 min
|
| 04:15 | Trei surori S3 105 min
|
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|