Reteta de acasa 16 decembrie 2011 - Tort padurea neagra

Reteta de acasa 16 decembrie 2011 - Tort padurea neagra
Citeste mai mult despre: Tort Padurea neagra, Reteta de ACASA
Data publicarii: 16 Decembrie 2011

Ingrediente: 1 cutie mix pentru Tort de ciocolata (de la Dr. Oetker) care contine:         370 g mix pentru blat         80 g mix pentru crema         100 g mix pentru glazura.(nu se foloseste) Se mai adauga pentru blat:         3 oua,         100 g margarina,         50 ml apa (5 linguri) Pentru crema:         300 ml lapte rece de la frigider,         50 g zahar pudra Pentru decor si umplutura: 1 plic praf de frisca de la Dr. Oetker 150 ml lapte rece 1 borcan compot de visine fara samburi(850 ml)  1 cutie ornamente de ciocolata

Mod de preparare:

Visinele se scot din compot si se lasa la scurs pe o sita. Se dau deoparte 12 visine pentru decor.

Blatul:

Praful pentru blat, ouale, margarina si apa se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde pentru omogenizare si apoi  timp de 5 minute, la viteza mare. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma cu diametrul de 24cm, unsa si acoperita cu hartie de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit si se coace:

    50 minute in cuptorul electricic/ cu aer fierbinte la 170°C sau
    45 minute in cuptorul cu gaz treapta 1-2

Dupa coacere se lasa 5 minute in forma de copt, apoi se scoate cu grija si se lasa sa se raceasca complet. Se decupeaza capacul blatului pentru a capata un aspect plat, dupa care se taie in 3 straturi.

Pregatirea cremei

Crema:

Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru crema impreuna cu 300 ml lapte rece de la frigider si 50 g zahar pudra si se bate cu mixerul timp de 5 minute la treapta 3.
Separat se pregateste frisca in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj cu 150 ml lapte.


Montarea tortului.

Se insiropeaza primul strat de blat cu 50 ml compot de visine. Se intinde un strat de crema de ciocolata. Se asaza al doilea strat de blat, se insiropeaza, se presara cu visine si deasupra se intinde un strat de frisca (se pastreaza intr-un posh frisca pentru decor). Se asaza si ultimul strat de blat, se insiropeaza si cu restul de crema de ciocolata se imbraca intregul tort.

Tortul se orneaza cu frisca, visine si ornamente de ciocolata.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Spre Anglia, cu dragoste
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies