Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină,
½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
1 vârf de cuţit cu sare,
50 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
200 g margarină moale.
2 ouă,
8 linguri de lapte.
Pentru umplutură:
1 kg dovleac ras,
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 lingură ulei,
200 g zahăr,
100 g migdale tăiate sau nuci,
2 lingurițe Esență vanilie Dr. Oetker.
Pentru uns deasupra:
1 ou bătut spumă
Mod de preparare:
Pentru prepararea umpluturii se amestecă dovleacul ras, zahărul vanilat, uleiul, zahărul, esenţa de vanilie şi migdalele (nucile) tăiate si se calesc intr-o tigaie pana cand se evapora sucul rezultat.
Se amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul şi zahărul vanilat, margarina, ouăle şi laptele. Se frământă bine până se obţine un aluat omogen care se împarte în două. Din jumătate de aluat se întinde un dreptunghi de mărimea tăvii şi se aşază în tava unsă si tapetata cu hartie.
Umplutura de dolveac se întinde pe foaia de aluat din tavă.
Cea de a doua jumătate de aluat se întinde la fel ca prima şi se aşază peste umplutură. Se apasă aluatul uniform, suprafaţa se unge cu oul bătut şi se înţeapă cu o furculiţă. Tot cu ajutorul unei furculiţe sau un cuţitaş de cofetărie se pot face valuri pe suprafaţa aluatului. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.
Cuptorul electric: 180ºC
Cuptorul cu gaz: treapta 3
Durata de coacere: 45 minute
Prăjitura se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Familia 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|