Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină,
½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
1 vârf de cuţit cu sare,
50 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
200 g margarină moale.
2 ouă,
8 linguri de lapte.
Pentru umplutură:
1 kg dovleac ras,
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 lingură ulei,
200 g zahăr,
100 g migdale tăiate sau nuci,
2 lingurițe Esență vanilie Dr. Oetker.
Pentru uns deasupra:
1 ou bătut spumă
Mod de preparare:
Pentru prepararea umpluturii se amestecă dovleacul ras, zahărul vanilat, uleiul, zahărul, esenţa de vanilie şi migdalele (nucile) tăiate si se calesc intr-o tigaie pana cand se evapora sucul rezultat.
Se amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul şi zahărul vanilat, margarina, ouăle şi laptele. Se frământă bine până se obţine un aluat omogen care se împarte în două. Din jumătate de aluat se întinde un dreptunghi de mărimea tăvii şi se aşază în tava unsă si tapetata cu hartie.
Umplutura de dolveac se întinde pe foaia de aluat din tavă.
Cea de a doua jumătate de aluat se întinde la fel ca prima şi se aşază peste umplutură. Se apasă aluatul uniform, suprafaţa se unge cu oul bătut şi se înţeapă cu o furculiţă. Tot cu ajutorul unei furculiţe sau un cuţitaş de cofetărie se pot face valuri pe suprafaţa aluatului. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.
Cuptorul electric: 180ºC
Cuptorul cu gaz: treapta 3
Durata de coacere: 45 minute
Prăjitura se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|