Ingrediente blat:
150 gr biscuiti crocanti obisnuiti
15 linguri expresso rece sau cafea foarte tare
30 gr migdale decojite si macinate
150 gr dulceata de visine
Ingrediente crema :
1 plic Praf pentru inghetata de lamaie Dr. Oetker
200 ml lapte rece
Pentru ornat:
150 ml lichior de cirese
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu cafeaua si migdalele. Pe o hartie de copt de 50 cm lungime trasati un patrat (30x30cm) si inchideti in el masa de biscuiti. Stropiti cu dulceata topita ( se incalzeste pe foc) si dati la rece.
Amestecam plicul de inghetata cu 200 ml lapte rece, amestecam 1 minut la viteza mica si apoi 3 minute la viteza mare ( vom obtine o spuma consistenta ).Punem inghetata peste blatul de biscuiti lasand marginile de 2 cm.
Rulam cu ajutorul hartiei de copt si rasucim la capete, ca la bomboane.
Lasati rulada 40 min la congelator.
Indepartam hartia, taiem rulada felii si inainte de servire o stropim cu lichior.
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
---|---|
08:00 | Intrebarea Mesei Rotunde 60 min
|
09:00 | Lectii de viata 60 min
|
10:00 | Un print in Paradis 120 min
|
12:00 | Numai langa tine 180 min
|
15:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Povestea de pe insula 120 min
|
20:00 | Regina 105 min
|
21:45 | Dragoste si design 105 min
|
23:30 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:30 | Regina 120 min
|
02:30 | Intrebarea Mesei Rotunde 60 min
|
03:30 | Lectii de viata 45 min
|
04:15 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:45 | Dragoste si design 75 min
|
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|