Ingrediente:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de pespet fin
1 lingura de faina
300 ml apa
200 g zahar
5 linguri esenta de rom de la Dr. Oetker
Pentru umplutura
300 ml smintina pentru frisca
1 plic intaritor pentru frisca de la Dr. Oetker
3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker
putina dulceata de cirese
Mod de preparare:
Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul pina devin ca o spuma tare, dupa care se adauga galbenusurile batute putin.
Faina se amesteca cu pesmetul dupa care se adauga (in ploaie) peste albusuri.
Formele de savarina se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet dupa care se toarna compozitia in ele.
Savarinele se coc la 161 grade Celsius pina ce prind o culoare aurie si trec de testul cu scobitoarea.
Siropul se prepara astfel:
Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se ia siropul de pe foc si se adauga romul.
Dupa ce savarinele s-au copt le scoateti din cuptor si din forme si le asezati intr-un vas mai inalt si se toarna siropul peste ele.Se lasa savarinele impreuna cu siropul la rece pina cand se absoarbe tot siropul.
Se prepara frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca.
Se taie capacelele savarinelor si se umplu din belsug cu frisca, dupa care se decoreaza cu putina dulceata.
PP: Zahar pudra cu aroma de vanilie
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Iubitul meu, printul 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Gustul infrangerii 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 120 min
|
04:00 | Iubitul meu, printul 105 min
|
05:45 | Ce se intampla, doctore? 15 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|