Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului

Soia contribuie la scăderea colesterolului şi împiedică apariţia diabetului
Data publicarii: 27 Februarie 2007

Cercetătorii cred că proteinele din soia au capacitatea de a încetini metabolismul ficatului, reducând producţia de acizi graşi şi colesterol, scrie Mediafax.

Specialiştii au hrănit cobai cu diferite tipuri de soia neagră, timp de două săptămâni. După această perioadă, au remarcat faptul că şoarecii hrăniţi cu soia au crescut în greutate cu 50% mai puţin decât un alt grup care nu a primit acest aliment.
Nivelul de colesterol din sânge a scăzut cu 25%, iar nivelul de colesterol LDL, numit şi "rău", a scăzut cu 60%.
Soia este cunoscută şi pentru capacitatea de a lupta împotriva bolilor cardiace şi a cancerului.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies