Spaghete cu capsuni sau caviar cu gust de whisky - retetele alchimistilor din bucataria moleculara

Spaghete cu capsuni sau caviar cu gust de whisky - retetele alchimistilor din bucataria moleculara
Data publicarii: 31 Martie 2012

Mancarea viitorului vine din gastronomia moleculara, un nou stil de a aborda preparate vechi cu retete in care se tine cont de procesele fizice si chimice ce au loc la fiecare combinatie alimentara.

Sufeul pufos din cuptor sau crema spumoasa pe care o intinzi in prajitura nu tin nici de maiestria bucatarului, si nici de cat de precisa este reteta, ci de procesele fizice si chimice ce au loc. Gastronomia moleculara incearca sa le explice pe intelesul tuturor si sa le inlocuiasca pe unele dintre ele cu procese mai simple, ajutate de substante specifice.

Multi numesc bucataria moleculara – bucatarie experimentala si, practic, au dreptate. Preparatele gatite pe baza retetelor moleculare sunt, de fapt, o imbinare de substante specifice laboratoarelor si ingrediente obisnuite din bucatarie pentru a lua nastere cele mai spectaculoase feluri de mancare: margele de caviar cu gust de whisky, popcorn lichid, baloane din mozzarella, spaghete cu gust de capsune sau de rucola.

Citeste continuarea pe foodstory.ro

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Top 5 latine Acasa
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vedetele anului 2024: controverse
    120 min
    15:00 Top 5 latine Acasa
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    135 min
    05:15 Top 5 latine Acasa
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies