Tot  ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva
Citeste mai mult despre: epilare, piele fina
Data publicarii: 03 Septembrie 2013

 Ar fi mult mai simplu dacă nu ar trebui să mai duci grija părului nedorit, care îţi dă bătăi de cap indiferent de ce metodă de epilare foloseşti. Eforturile de îndepărtare a părului lasă în urmă umflături, zgârieturi, arsuri sau urme de ceară. Varianta optimă pentru a evita toate aceste neplăceri ar fi epilarea definitivă.

Epilarea cu laser este o tehnică ce foloseşte fascicule de lumină extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de păr. Epilarea definitivă se obţine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseşte lumina intensă pulsată (IPL), potrivit dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie. Această lumină încălzeşte firul de păr, fără să afecteze în niciun fel pielea. Căldura coboară până la rădăcina firului, pe care o distruge.

Pregătirea pentru epilarea definitivă

Înainte cu şase luni de epilarea definitivă nu ar mai trebui să vă epilaţi cu ceară. De asemenea, ar trebui să evitaţi expunerile la soare înainte şi după epilarea definitivă.

"Evitaţi folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentulsă fie aplicat pe pielea curată, adică fără creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt şi apa caldă sau expunerea la orice sursă de căldură (saună, sport). Dacă aceste indicaţii nu sunt respectate se pot obţine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritată”, a precizat dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Epilarea cu laser sau IPL

Aceste două tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de undă. Epilarea cu laser pătrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul acţionează pe o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii.

Epilarea cu IPL este un procedeu rapid şi eficient. În schimb, tehnologia laser prezintă un procedeu mai agresiv.

De câte şedinţe este nevoie

Epilarea definitivă se face în mai multe şedinţe, numărul lor depinzând de tipul pielii, de culoarea părului şi de zona tratată.

"Tratamentul diferă de la persoană la persoană şi se poate stabili numărul de şedinţe necesare în urma unui consult. Şedinţele pot avea loc la intervale între 4 şi 12 săptămâni. Din nou, depinde de fiecare persoană în parte. După o şedinţă dispare 60-70% din părul tratat. Însă, la câteva săptămâni părul apare iar, dar acestea sunt fire noi, crescute din alte rădăcini. La următoarea şedinţă vor fi îndepărtate şi acestea şi tot aşa, până când vor fi distruse toate rădăcinile”, a mai adăugat dr. Anca Doboş.

Efectele adverse nu ar trebui să te îngrijoreze

Efectele adverse ale epilării definitive nu trebuie să ne sperie. "În timpul şi după tratamentul de epilare este normal să apară zone înroşite sau puţin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. După câteva zile se pot observa fire negre în piele. Acestea sunt firele de păr arse, pe care pielea le elimină”, a explicat dr. Anca Doboş.

Fotograf: Shutterstock   

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Inima nu minte
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies