Trei retete haioase, delicioase si colorate de Sarbatori

Trei retete haioase, delicioase si colorate de Sarbatori
Citeste mai mult despre: sarbatori de iarna, dulciuri, retete
Data publicarii: 24 Decembrie 2011

Intrerupe monotonia turtei dulci si a cozonacului de Sarbatori si uimeste-ti iubitul si familia cu aceste deserturi haioase si de mare efect!

 Prajiturele cu M&M

Ingrediente:

•    2 ½ cani de faina
•    ½ lingurita de praf de copt
•    ¾ lingurita de sare
•    220 g de unt la temperature camerei
•    1 ¾ cani (280 gr) de zahar
•    2 oua
•    1 lingura de vanilie pura
•    2 pachete mici (55 gr) de bomboane M&M

Mod de preparare:

1.    Incalzeste cuptorul la 190 de grade.
2.    Amesteca faina, sarea si praful de copt intr-un castron mediu.
3.    Cu un mixer electric amesteca untul pana devine fin si usor, cam 2 minute. Adauga apoi zaharul si continua sa amesteci pana devine pufos si deschis la culoare. La viteza mica, adauga pe rand ouale si apoi vanilia. Continua sa le bati laolalta pana se omogenizeaza.
4.    Adauga apoi ingredientele uscate si schimba viteza mixerului pe cea mai mica treapta. Amesteca pana se incorporeaza totul in amestec.
5.    Pune cate doua linguri de aluat in tava, pe o hartie de copt. Ar trebui sa existe o distanta de 5 cm intre fiecare bucata. Apasa vreo 5 bomboane M&M in fiecare bucata de aluat si apoi turteste-l cu fundul unui pahar. Lasa-le sa se coaca timp de 12-15 minute sau pana devin usor maronii pe margini.
6.    Scoate-le din cuptor si mai lasa-le in tava inca 5 minute. Serveste-le calde, cu lapte.

Omuleti de zapada care se topesc

 

Ingrediente:

•    Pentru aluat foloseste ingredientele de la reteta de mai sus
•    10 bezele mari albe
•    Tuburi cu glazura de gatit alba, portocalie, neagra, rosie, verde, albastra si roz

Mod de preparare:

1.    Prepara aluatul conform retetei de mai sus. Cand il pui in tava, ia o bucata de dimensiunea unei mingi de golf si turteste-o pana are aproximativ 1-1.5 cm in grosime. Nu-ti face giji in legatura cu forma – cu cat e mai plin de cocoloase si asimetrii, cu atat mai bine.
2.    Odata ce s-au racit prajiturelele, pune pe ele glazura alba si intinde-o cu spatele unei linguri. Lasa un pic sa se scurga si peste margini, sa dea impresia de „balta”.
3.    Da cu spray de gatit pe o farfurie si asaza bezelele pe ea. Pune apoi farfuria in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, dar uita-te la bezele in timp ce se coc. Opreste cuptorul imediat ce bezelele incep sa creasca – nu le lasa sa-si dubleze volumul.
4.    Dupa ce se racesc putin bezelele, da-ti pe degete cu grasime si ia-le din farfurie (apuca-le de la fund) si apoi asaza-le pe prajiturelele date cu glazura.
5.    Tot ce-ti mai ramane de facut e sa decorezi omuletii cu glazura colorata cumparata sau (daca esti o gospodina foarte priceputa) facuta in casa.

Bulgari de zapada copti

 

Ingrediente:

•    12 biscuiti de ciocolata sau de vanilie
•    6 linguri din inghetata ta preferata
•    3 albusuri de ou la temperatura camerei
•    ¼ lingurita de sare de lamaie
•    ¼ cana de zahar
•    ½ lingurita de esenta de vanilie
•    sirop de ciocolata
•    bombonele decorative
•    cirese

Mod de preparare:

1.    Rupe in bucatele mici fiecare biscuite si imparte-le egal in 6 castronase ceramice, cu diametrul de 7 cm. Pune peste biscuiti inghetata, folosind o lingura s-o netezesti la suprafata. Pune bolurile cu inghetata in congelator, in timp ce pregatesti zapada (bezeaua).
2.    Incalzeste cuptorul la 260 de grade. Pune albusurile intr-un bol mediu si bate-le cu mixerul la viteza medie pana se fac spuma. Adauga sarea de lamaie si continua sa amesteci pana are consistenta cremei de ras. In timp ce le bati, adauga cate o lingura de zahar si apoi esenta de vanilie. Continua sa bati inca 2 minute, pana se formeaza cocoloase usor rigide. Acum ai terminat zapada!
3.    Scoate bolurile cu inghetata din congelator si pune bezeaua deasupra fiecaruia, cu o spatula, avand grija sa acoperi complet inghetata. Aceasta „patura de zapada” va izola inghetata, avand grija sa nu se topeasca in cuptor.
4.    Pune „bulgarii de zapada” la cuptor si lasa-i sa se coaca 1-3 minute. Priveste-i cu atentie, se fac maronii repede. Decoreaza bulgarasii cu sirop de ciocolata, bombonele decorative si cirese.

Pofta buna! :)
 

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies