Este de preferat ca legumele sa fie consumate imediat dupa ce au fost gatite, pentru ca mentinerea indelungata a preparatelor calde determina o reducere a valorii de vitamina C, intre 4 si 17 la suta, in decurs de o ora si intre 7 si 34 la suta, intr-un interval de doua ore.
In cazul in care nu ati consumat toate legumele preparate, mancarea poate fi reincalzita intr-un timp scurt, dar numai la o temperatura de 70 grade Celsius, pentru a elimina astfel enzimele care pot reduce din cantitatea de vitamine.
Este bine de retinut ca atat legumele proaspete, cat si cele congelate sau conservate pot avea un aport semnificativ de vitamine daca sunt preparate in mod corect. In cazul legumelor congelate, specialistii spun ca nu este recomandata dezghetarea lor inainte de a le gati, iar apa trebuie incalzita si apoi adaugate legumele.
Pentru persoanele care prefera legumele conservate, trebuie sa stie ca zarzavaturile se gatesc in sucul lor propriu si nu se lasa sa fiarba un timp indelungat. De asemenea, este recomandat sa nu le amestecati in mod excesiv, in momentul in care le incalziti.
Afla mai multe detalii despre acest subiect din Gandul!
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|