Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge

Uleiul de măsline previne formarea cheagurilor de sânge
Data publicarii: 10 Septembrie 2007

Un studiu efectuat în Spania a demonstrat că mâncarea gătită cu ulei de măsline ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Asta datorită faptului că uleiul conţine fenoli, substanţe care aduc beneficii sistemului circulator.

La studiu au participat două grupuri de 21 de persoane care aveau un nivel de colesterol ridicat, scrie Gândul. Un grup a consumat ulei de măsline normal, iar celălalt a consumat ulei de măsline din care au fost extraşi fenolii. În urma studiului, s-a constatat că cei din primul grup erau cu mult mai puţin predispuşi la a dezvolta cheaguri de sânge, iar nivelul colesterolului le scăzuse.  

Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Doctor de bine - Acasa toamna 2025
    30 min
    09:30 ProVerde - Acasa toamna 2025
    15 min
    09:45 iBani - Acasa toamna 2025
    15 min
    10:00 O iarna ca-n povesti
    120 min
    12:00 Taramul sperantei
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Pariu cu destinul
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    195 min
    04:15 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:45 O iarna ca-n povesti
    75 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies