Veronica Micle si Mihai Eminescu: povestea emotionanta a unei iubiri infinte - FOTO & VIDEO

Veronica Micle si Mihai Eminescu: povestea emotionanta a unei iubiri infinte - FOTO VIDEO
Data publicarii: 20 Februarie 2011

Olivia Steer a prezantat duminica, 20 februarie in cadrul emisiunii “Doamne de poveste” de la ora 17:30 istoria emotionanta a unei iubiri infinite. O viziune artistica, originala, un demers indraznet de restituire catre public a celei mai frumoase povesti de iubire a romanilor din toate timpurile  si de redescoperire a personalitii uriase a protagonistilor: Veronica Micle si Mihai Eminescu, interpretati in material de reporterul Adina Ioana Banarescu si Dragos Stanescu.

Un regal de interviuri: Cristian Tudor Popescu, Dan C. Mihailescu Bogdan Lucaciu, psiholog, Ion Iordachescu- Decan al Baroului de Avocati, Nae Georgescu, eminescolog, Dinu Albu, genetician.

Dezvaluiri despre arestarile abuzive ale lui Mihai Eminescu si incercarile Veronicai Micle de a-l salva, o noua ipoteza in jurul bolii care l-a macinat pe marele poet, dezbateri aprinse in jurul sabotarii sociale cu care s-a confruntat iubirea lor.

Dan C. Mihailescu, “omul care aduce cartea” la Pro Tv declara: "A fost un complot general, toti prietenii lui ziaristii, prietenele, cei din jurul ei, sora lui, toata lumea ii spunea "nu e cazul sa…" , "nu sunteti facuti unul pentru altul, e o dragoste de paie care se va consuma. Oh, nu se poate, dumneavoastra sunteti chemat la castelul regal, la Peles, ati intrat in high life, in protipendada", pe cand ea este o doamna nu mai spunem cum…>>

Psihologul Bogdan Lucaciu povesteste : "Pe sicriul lui Eminescu, Veronica i-a pus in ziua inmormantarii o jerba cu un bilet pe care i-a scris "Nu ma uita". De ce "Nu ma uita"? Pentru ca Mihai Eminescu era cel care a murit? Nu ma uita dincolo. Vin!"
 
Mihai Eminescu nu a vazut marea pana la 33 de ani. In pragul imbolnavirii lui. Abia atunci ajunge pe malul Marii Negre si vede pentru prima data ceea ce descrisese in versuri de neuitat numai din capul lui, asta era si dragostea lui fata de Veronica”, spune Cristian Tudor Popescu.

Nevoia de Dumnezeu intre ghilimele, chiar in absenta credintei exista in fiecare dintre noi, exista si in Eminescu si atunci Veronica Micle e un substitut de religie, el isi pune fruntea in praf , se prosterneaza in fata Veronicai, o idolatrizeaza, o ridica in slavi”, adauga editorialistul.

O reconstituire artistica, in rolul lui Mihai Eminescu telespectatorii il vor putea revedea pe Dragos Stanescu, iar in rolul Veronicai Micle, jurnalista care a facut investigatia, Adina Ioana Banarescu.

Vezi continuarea materialului video aici!

 Emisiunea a putut  fi urmarita LIVE pe www.acasatv.ro!

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    75 min
    22:15 Ingeri tacuti
    45 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies