Jean Constantin a murit! Carmen Tanase, Alexandru Arsinel, Florin Zamfirescu si Ion Dichiseanu l-au omagiat la "Povestiri adevarate" - VIDEO

Jean Constantin a murit! Carmen Tanase, Alexandru Arsinel, Florin Zamfirescu si Ion Dichiseanu l-au omagiat la Povestiri adevarate - VIDEO
Data publicarii: 26 Mai 2010

Marele actor de teatru si film Jean Constantin a murit  in locuinta sa din Constanta, la varsta de 81 de ani. Lumea artistica deplange pierderea maestrului, unul dintre cei mai mari comedianti ai Romaniei. Retraim impreuna ultimele momente petrecute alaturi de marele actor.

Dupa o cariera de o viata, marele maestru spunea ca nimic nu il mai impresioneaza, ca nici distinctiile si nici premiile nu ii tin de foame. Iubea insa cu o pofta nebuna teatrul, filmul, arta... si nu a renuntat nicio clipa la asta.

Dumnezeu l-a inzestrat cu un har aparte. Era doar un baietandru cand recita poezii. A iubit atat de tare arta, incat ani la rand a facut naveta, ori a mers cu caruta, pentru a ajunge la teatru. Scena a fost viata sa. De altfel, maestrul spunea adesea: "daca nu trece prin tine, publicul te simte".

Ismail, Parpanghel, Somali, sunt eroi pe care cu siguranta nu ii vom uita niciodata. Marele maestru va ramane viu, prin ei, prin felul in care s-a dedicat artei, prin ceea ce a lasat in urma sa.

Jean Constantin a jucat in peste 50 de filme. "Toate panzele sus", " Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", "Nea Marin miliardar", "Razbunarea Haiducilor", "Brigada Diversa", unde a jucat alaturi de Toma Caragiu, Papaiani, Dem Radulescu si Puiu Calinescu... sunt doar cateva titluri care vor ramane printre cele mai valoroase amintiri.

A jucat in peste 50 de filme si si-a pus amprenta asupra fiecarui personaj. Un actor desavarsit. Autointitulat "Pata de culoare" a cinematografiei romanesti, Jean Constantin va ramane mereu viu prin rolurile sale memorabile.


Carmen Tanase a vorbit despre marele actor plangand, prin legatura telefonica directa. „Mi-a fost foarte drag. Era un om vesel, politicos, facea buna-dispozitie mereu, era rabator, incerca sa nu deranjeze pe nimeni".

Alexandru Arsinel a spus ca e foarte trist si bulversat, ca a pierdut un prieten foarte drag, un camarad, un frate extraordinar, de care l-au legat multe bucurii.

Florin Zamfirescu a marturisit ca se astepta itnrucatva, pentru ca il stia bolnav, dar sufera cumplit de cand a auzit aceasta veste. "A fost un mare actor de comedie si un suflet generos, foarte cald"!

Ion Dichiseanu: „In toata cariera mea nu am intalnit un actor atat de spontan, de iubit de public, de inventiv, cu un farmec deosebit. In sufletul meu, vorbele sunt prea sarace ca sa fac portretul acestui minunat coleg, minunat prieten”!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!


Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  08:30 ProVerde
  30 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Visul unui tort de nunta
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  180 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Indragostiti din intamplare
  120 min
  23:30 Numele meu e Riza
  75 min
  00:45 Regina
  120 min
  02:45 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  03:15 ProVerde
  15 min
  03:30 Lectii de viata
  60 min
  04:30 Indragostiti din intamplare
  90 min
  06:00 Inima nu minte
  120 min
Modifică setările cookies