Viata Reginei Maria reconstituita la “Doamne de poveste” - VIDEO

Viata Reginei Maria reconstituita la “Doamne de poveste” - VIDEO
Citeste mai mult despre: Regina Maria, Doamne de poveste, emisiuni
Data publicarii: 26 Septembrie 2010

Prima editie a emisiunii „Doame de poveste” a debutat in forta, cu un reportaj exceptional despre viata Reginei Maria, un material pentru care s-au facut reconstituiri artistice, specifice documentarelor.

Pentru a reface cat mai exact trecutul unei mari doamne a Romaniei, echipa emisiunii a organizat un casting in urma caruia a fost aleasa o tanara a carei infatisare seamana foarte mult cu cea a Reginei. Apoi echipa a filmat  la Balcic, in palatul de suflet al Reginei, la Bran, la Peles, pe o fregata pe Marea Neagra sau in interioare speciale din capitala care amintesc de Bucurestiul de altadata. Echipa din spatele emisiunii „Doamne de poveste” a incercat sa se apropie de trecut prin intermediul unor imagini recreate: „Am incercat sa ne apropiem de trecut prin reconstituiri artistice, cat mai aproape de imaginea Reginei Maria din poze sau din inregistrarile de arhiva pe care le-am avut. Pentru a face portretul unei doamne de poveste am filmat in locatii de patrimoniu din tara sau din strainatate, am filmat pe mare, inclusiv filmari subacvatice”, spune producatorul general al emisiunii, Ionela Banarescu. “Daca e sa ne raportam la istoria Romaniei scrisa de femei celebre as aminti-o prima pe Regina Maria, un personaj istoric hotarator. Din clipa in care si-a legat destinul de cel al Romaniei a stiut sa fie mai romanca decit orice roman. O personalitate fascinanta, puternica in spatele careia, femeia a ramas femeie, a fost iubita si la rindul ei a stiut sa iubeasca. Eu, de exemplu, acum aflu detalii extraordinare despre aceasta femeie care a stiut sa spuna nu prejudecatilor, care nu si-a inabusit niciodata sentimentele, a fost sincera si autentica in raport cu iubirile vietii si mereu constanta cu ea insasi”, adauga prezentatoarea emisiunii Olivia Steer.

In prima editie a emisiunii „Doamne de poveste” guest star a fost Lucian Viziru, cel care l-a interpretat pe Barbu Stirbei, unul dintre amantii Reginei Maria. Actorul a acceptat imediat propunerea de a juca acest rol mai ales ca se declara pasionat de personajul istoric regina Maria dar si de povestea ei de iubire cu printul Stirbei.

Istoricii Dan Berindei si Constantin Balaceanu Stolnici, regizorul Sergiu Nicolaescu sau creatorul de moda Cristian Samfira au povestit, in interviuri inedite, despre viata si personalitatea reginei Maria.

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Acea fata
  60 min
  09:00 Ingeri tacuti
  60 min
  10:00 Imbratisarea ta
  120 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Sa invingi regretul
  120 min
  15:00 Pamantul, Soarele si tu
  120 min
  17:00 Imbratisarea ta
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Acea fata
  60 min
  22:00 Ingeri tacuti
  60 min
  23:00 Scorpionul
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Acea fata
  60 min
  02:00 Trei surori
  150 min
  04:30 Doctorul casei
  45 min
  05:15 Scorpionul
  45 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies