Afla povestea incredibila a lui Bogdan Juratoni, singurul sportiv roman calificat la Olimpiada de la Londra, de anul acesta! - VIDEO

Afla povestea incredibila a lui Bogdan Juratoni, singurul sportiv roman calificat la Olimpiada de la Londra, de anul acesta! - VIDEO
Data publicarii: 02 Iulie 2012

Romania anului 2012 nu inceteaza sa ne uimeasca. Din pacate, de multe ori uimirea este amestecata cu dezamagire si frustrare. Bogdan Juratoni, face cinste acestei tari, care are tendinta sa-si neglijeze valorile. Tanarul din povestea noastra este singurul boxer roman calificat la Olimpiada de la Londra. Chiar si asa se antreaneaza in conditii groaznice si nu are parte de nici o finantare.

Se antreneaza 8 ore pe zi, fara echipament, fara vitamine,  iar antrenorul joaca un rol triplu: tine locul medicului, al nutritionistului si al psihologului. Bogdan Juratoni, un sportiv clasat pe locul trei la mondiale in 2011, primeste o indemnizatie de 1500 de lei pe luna, bani pe care un fotbalist de varsta lui ii sparge probabil intr-o seara in club. Rocky de Romania, un baiat sarac, dar cu o ambitie uriasa, viseaza sa castige aurul anul acesta la Olimpiada din Londra.

Il gasesti zi de zi, in aceeasi sala intunecata, unde se antreneaza fara pauza si nu se plange niciodata. Ar avea un milion de motive sa o faca, dar alege sa lupte, nu sa planga. Bogdan s-a invatat cu neajunsurile si cu condiitile mizere in care trebuie sa lucreze. Chiar daca a reusit performanta sa se claseze pe locul trei mondial, la categoria sa de greutate, tanarul a marturisit ca viata lui nu s-a schimbat prea mult.

Gheorghe Napoleon il antreneaza pe Bogdan de sase ani de zile. Are incredere in campionul sau cu care a dezvolat o legatura extrem de puternica. Povestile celor doi sunt absolut incredibile: ei fac performanta fara bani si pe stomacul gol.

Nu au echipamente de antrenament, nu au conditii in care sa lucreze asa cum ar trebui, iar fondurile pentru alimentatia lui Bogdan sunt absolut caraghioase: primeste 32 de lei pe zi pentru mancare. Bogdan Andrei Juratoni este un sportiv de exceptie care are nevoie de vitamine si hrana sanatoasasi este cel care va reprezenta Romania la olimpiada de la Londra.

In alte tari un sportiv ca Bogdan beneficiaza de un staff complex, cu medic, psiholog, nutritionist si maseor. In Romania, sistemul pare defect. Campionul nostru are parte doar de aplauze...si atat.
Cea mai mare amenintare ce il paste acum pe Bogdan ar fi o banala raceala. Antrenorul Napoleon a psus ca nu ii da pastile absolut deloc.Tratamentul este unul tipic romanesc: post negru 2-3 zile, apa si multe rugaciuni.

Locul  trei la mondiale i-a adus lui Bogdan o indemnizatie lunara de 1500 lei. O suma derizorie, cheltuita probabil intr-o singura seara in club de un fotbalist de varsta lui. Pentru un puscarias din Romania, statul cheltuie 2400 de lei in fiecare luna. Cezar, fratele mai mare al lui Bogdan, si el boxer de performanta, ajuta cum poate, tine loc de psiholog.

Cum Comitetul Olimpic nu se implica in niciun fel, singurul care a contribuit cu bani a fost Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box. Asadar, acest Rocky al nostru ar trebui considerat un mare campion inca de pe acum, indiferent daca va cuceri aurul olimpic sau nu. La fel si antrenorul sau, Napoleon. Doi oameni care dau o adevarata lectie de viata, doi oameni care au castigat deja un pariu imposibil.


Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Inima nu minte
  120 min
  08:00 Acea fata
  60 min
  09:00 Ingeri tacuti
  60 min
  10:00 Nu-i nimeni ca mine
  60 min
  11:00 Stirile Acasa Actualitati
  60 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Dragostea si banii
  120 min
  15:00 Stirile Acasa Magazin
  60 min
  16:00 Pamantul, Soarele si tu
  60 min
  17:00 Imbratisarea ta
  120 min
  19:00 Inima nu minte
  120 min
  21:00 Acea fata
  60 min
  22:00 Ingeri tacuti
  60 min
  23:00 Numele meu e Riza
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Acea fata
  60 min
  02:00 Trei surori
  135 min
  04:15 Acasa la romani
  60 min
  05:15 Stirile Acasa Magazin
  45 min
  06:00 Pe firul iubirii
  120 min
Modifică setările cookies