"Dintotdeuna deci am fost copilul ala care ar fi mancat absolut orice . Ma duceam la cofetarie si ma uitam ore intregi in vitrine. In momentul in care mi am dat seama ca pot sa mi le fac singura si asa cum vreau a fost asa o revelatie si am continuat de atunci. Cred ca primele dulciuri le am facut pe la 6-7 ani . Crema de zahar ars si inghetata simpla. O puneam in congelator si ieseam afara sa ne laudam", a povestit Anda.
Pasiunea pentru cofetarie si atentia la cele mai mici detalii o fac pe Anda sa petreaca chiar si 14 ore pe zi in laboratorul de cofetarie. Si-a amenajat propriul paradis, propriul atelier de creatie dulce, la subsolul casei in care locuieste asa ca spatulele, cuptorul, bolurile, ciocolata si restul ingredientelor ii sint la indemina oricind in vine vreo idee. Se intimpla chiar ca Anda sa paseasca in laborator cuprinsa de inspiratie imediat dupa ce se trezeste. In urma cu sapte ani, insa, inainte de a se dedica complet dulciurilor, viata Andei arata cu totul altfel.
"Am terminat psihologie ca si facultate am lucrat o perioada ca si psiholog, vorba vine, in resurse umane. Dupa care am facut trecerea in IT ca si manager al unei echipe de testare de softuri. Dupa care am trecut la bucutarie. Bine, am mers mult timp in paralel parte de soft si parte de prajituri si nu a fost asa usor in sensul ca si jobul respectiv era solicitant si in momentul in care veneam acasa stateam cu fetita mea ce stateam dupa care mergeam in bucatarie dupa ce ea se culca. Si a sa a continuat vreo 4 ani de zile", a povestit ea.
Micul Toma este cel care gusta tot, iar fiica sa, Carina, este cea care vine cu ideile. Tinara domnisoara are deja prajitura care ii poarta numele, dupa ce si-a provocat mama sa-i creeze un desert cu ingredientele propuse de ea. Experimentele fac parte din placerea cofetarului, iar Anda nu se teme de incercari noi. Dupa ce a uimit pe toata lumea din platoul emisiunii Masterchef cu realizarile sale aromate si la fel de bine calculate ca la produsele farmaceutice, Anda s-a grabit sa ajunga in laboratorul propriu sa testeze propunerile concurentilor.
"Cand am fost la "MasterChef" reteta de baza avea tonka si unul din concurenti a venit cu inca un ingredient in plus si, normal, cand am ajuns acasa a trebuit sa vad daca merge sau nu. A iesit un nou macaron de acolo".
Chiar daca unele dintre prajiturile sale pot fi destul destul de costisitoare, gustul este pe masura. O confirma chiar si participarea sa la Campionatul mondial al ciocolatei, acolo unde Anda a uimit toti maestrii ciocolatieri cu priceperea si creativitatea sa. Talentul sau nu a trecut neobservat iar acum Anda Calinici este si consultant pe partea de deserturi pentru diferite restaurante si cofetarii. Spune ca daca un client nu este multumit din cauza mancarii, acesta isi poate schimba cu totul parerea despre local, dar daca desertul este unul delicios clientul va uita total de mancarea care poate nu i-a placut. Si aici intervine ea.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|