Povestea infioratoare a unei sportive a carei sanatate a fost pusa in pericol de metodele groaznice ale antrenorului - VIDEO

Povestea infioratoare a unei sportive a carei sanatate a fost pusa in pericol de metodele groaznice ale antrenorului - VIDEO
Citeste mai mult despre: sport, antrenor, Povestiri adevarate
Data publicarii: 11 Iulie 2012

Zilele acestea s-au prezentat dezvaluirile uluitoare facute de o fosta campioana la inot. Valentina Brat a povestit cum, in anii de juniorat, era torturata de antrenorul sau. Acesta a obligat-o sa-si introduca aer prin anus, cu o pompita, pentru ca, in acest mod va scoate timpi mai buni.  Metoda i-a distrus intenstinele bietei fete, care a ajuns cu hernie pe masa de operatie. 

Ancheta realizata a scos la suprafata si alte episoade uluitoare. Acelasi dascal, inca in activitate, a fost acuzat ca cere spaga: ca le ia bani elevilor si chiar ca a fost in stare sa-i insceneze unuia dintre ei un viol. Inspectoratul Scolar s-a urnit mai greu, dar s-a pus pe verificat toate informatiile

 

Detaliile povestite de inotatoarea Valentina Brat, fosta vicecampioana europeana la juniori sunt incredibile.  Cel care i-a indrumat pasii spre performanta, antrenorul Mihai Sandu, este acuzat ca a folosit metode inumane pentru ca eleva sa sa scoata timpi mai buni.

 

"Pompita" este instrumentul pe care Valentina era obligata sa-si introduca aer in anus pentru a pluti mai bine. Aceasta modalitate este o practica la limita dopajuluii si este o metoda de pedepsire a rivalilor care da dureri infioratoare. De frica si de rusine, sportiva nu a avut curaj sa le spuna parintilor ce se intampla.

 

Valentina a inceput sa povesteasca totul dupa ce a ajuns pe masa de operatie suferind de hernie inghinala. Sportiva a recurs la aceasta metoda de la 14 ani jumate la 16 ani. Tanara a ramas socata psihic si a trecut prin dureri groaznice. Desi amanuntele redate de fosta sportiva se leaga mult prea bine, profesorul incriminat - care, atentie, e inca in activitate – a afirmat ca totul este doar o inscenare.

 

Mai multi parinti au povestit cum acelasi individ isi bate, pur si simplu, joc de copii lor.
Un parinte s-a trezit ca este chemat sa dea explicatii pentru ca fiul sau a fost acuzat de viol. A fost doar o inscenare a profesorului adept al metodelor barbare, asa cum avea sa se dovedeasca. Parintele a mers pana la Inspectoratul Scolar, dar nu a obtinut nimic. Singura care s-a interesat de nebunia de la Emil Racovita a fost chiar directoarea liceului. A fost rapid redusa la tacere de cealalta gasca a parintilor: cei obsedati ca pustii lor sa obtina medalii.

Ar fi extrem de grav daca si in prezent s-ar recurge la astfel de practici, cu complicitatea celor sus pusi.  Nu este exclus ca mai marii sportului din Romania sa fi auzit de metoda "Pompita", dar sa fi inchis ochii in toti acesti ani. Tocmai de aceea, dezgroparea dosarului are o insemnatate uriasa. Cel putin, te face sa te gandesti de doua ori si sa-l verifici mai bine pe antrenorul caruia ii dai copilul pe mana.

Interesant este ca nici fostii mari inotatori nu par straini de fenomen. O mare campioana, pe care am sunat-o, a evitat sa vorbeasca despre antrenor si despre metoda "Pompita". Se pare ca dezvaluirile au produs ceva panica.
 
In prezent, Valentina este mamica unui baietel de numai o luna, pe care ar vrea sa-l tina departe de povestea sa traumatizanta. Nu vorbeste nici cu prietenii, nici cu persoane cunoscute despre practicile barbare pe care i le imputa fostului antrenor.

In 2007, Stirile ProTV au adus in atentie un abuz similar petrecut la Timisoara. Mai multi parinti si-au retras copiii de la Clubul Sportiv din localitate, dupa ce micutii s-au plans ca sunt batuti si fortati sa lucreze pana la epuizare. Marturie stau scenele dure, surprinse in timpul unei sedinte de pregatire.

La numai 11 ani si cu 6 ani de performanta la activ, Emanuela Rusu a ales, pe atunci, sa se lase de gimnastica, pentru ca nu mai putea suporta tratamentul la care era supusa. La fel de curajoasa a fost si Andreea Cazacu. Si ea a spus adio sportului de performanta, tot in urma batailor primite, desi avea doar 10 ani.

Urmarile au fost cat se poate de romanesti, daca se poate spune asa.  Antrenorul filmat in timp ce-si bate elevele a fost mutat la Onesti, imediat dupa incident.  Nici clubul din Timisoara, nici Federatia Romana de Gimnastica nu au deschis, insa, vreo ancheta. 

Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:15 Aproape de iubire
  165 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Iubirea ni s-a intamplat
  120 min
  12:00 Aproape de iubire
  180 min
  15:00 Lectii de viata
  60 min
  16:00 Pe firul iubirii
  120 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  105 min
  21:45 O transformare regala
  120 min
  23:45 Scorpionul
  60 min
  00:45 Lectii de viata
  60 min
  01:45 Regina
  105 min
  03:30 O transformare regala
  105 min
  05:15 Scorpionul
  45 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies