Printre cei care l-au intalnit si l-au au iubit pe maestrul Gheorghe Dinica au avut onoarea sa se numere si tineri reporteri de la "Povestiri adevarate"! VIDEO!

Printre cei care l-au intalnit si l-au au iubit pe maestrul Gheorghe Dinica au avut onoarea sa se numere si tineri reporteri de la Povestiri adevarate ! VIDEO!
Data publicarii: 12 Noiembrie 2009

Oameni simpli, actori, prieteni, merg in continuare acolo sa aprinda lumanari si sa se roage pentru marele maestru Gheorghe Dinica. Ioana Maria Moldovan si Mircea Solcanu au transmis in direct pentru "Povestiri adevarate"

Pe coroana din partea sotiei sale e scris un mesaj tulburator: "Pe curand, sotul meu drag!"!

Monica Davidescu a fost si ea printre cei care au fost la priveghi si a spus ca Gheorghe Dinica a fost si va ramane in inima ei drept cel mai mare actor.

Alaturi de Radu Valcan s-a aflat in studioul emisiunii un foarte bun prieten al marelui maestru si unul dintre actorii generatiei de aur din care face parte si Gheorghe Dinica: Florin Zamfirescu.

Bucuria pe care ne-o insufla Gheorghe Dinica venea din adancul inimii, pentru ca asta era natura marelui maestru. Era un om care traia cu o pofta nebuna viata si care isi dorea ca toti cei din jurul sau sa traiasca si sa iubeasca viata la fel.

Florin Zamfirescu spune ca l-a studiat mult pe Gheorghe Dinica si a incercat sa vada care sunt mecanismele pe care le foloseste, intentionat sau nu, pentru a fi atat de iubit. Era mereu in centrul atentiei, dar cum facea asta ramane un secret.

Era mereu impacat cu el si nu-l interesa de ce se intampla in afara lui. Nu dorea sa placa si nu facea pe placul nimanui. Facea totul doar pe placul lui si oamenii il placeau asa cum era el, mereu natural.

La 19 ani, reporterul Adina Banarescu spune ca a fost extraordinar sa-i cunoasca pe Gheorghe Dinica si pe sotia sa, niste oameni mai vii si mai tineri decat ea, prin modul in care se purtau. Nu credea ca la 70 de ani cineva poate iubi chiar mai mult decalt la 20 de ani.

A fost o onoare si pentru reporterul Oana Dicu sa simta energia enorma pe care o dadea Gheorghe Dinica atunci cand era pe platourile de filmare.

Reporterul Raluca Stancu e mandra pentru ca l-a vazut pe Gheorghe Dinica vesel, dansand, plin de viata. Nu se citea oboseala sau boala in ochii lui.

Florin Zamfirescu spune ca nimeni nu poate sa vorbeasca urat despre Gheorghe Dinica, pentru ca farmecul si generozitatea pe care le-a avut sunt unice.

Stia sa devieze o eventuala tensiune spre o gluma. Vorbele lui erau mereu citate. In orice situatie speciala, avea cate o remarca spectaculoasa.

Era comparat cu de Niro, pentru ca modificarile lui de la rol la rol nu s-au datorat schimbarilor fizice, ci acelorr schimbari din interior. Avea mereu aceeasi figura, dar era de fiecare data cu totul si cu totul alt om.

Doamna Gabi spune ca cel mai mult o sa-i lipseasca acel sarut pe frunte, sarut patern care il umplea pe cel care il primea de energie pozitiva.

Florin Zamfirescu spune ca fiecare artist autentic este unic si irepetabil. Avem si acum tineri actori talentati si vor mai fi descoperiti si altii, dar nu se va mai naste un al doilea Gheorghe Dinica.

El a razbatut cu o forta extraordinara prin sistemul comunist, pentru ca reusea sa se impuna. Toata Romania l-a iubit si am ramas mai saraci cu totii acum ca el nu mai este printre noi.

Carmen Tanase a marturisit ca ii vine greu sa vorbeasca despre ce a reprezentat maestrul Dinica pentru ea, dar o face pentru ca e important ca cei care nu l-au cunoscut sa stie ce fel de om era. Are multe amintiri despre el si toate sunt vesele.

Doamna doctor Monica Pop a spus ca ii pare foarte rau pentru ca tot stradaniile medicilor care au incercat sa-i salveze viata lui Gheorge Dinica nu au avut rezultate si ca orice medic sufera enorm cand vede ca nu mai poate face nimic pentru a salva viata unui om, mai ales a unui om asa cum era marele nostru actor.


Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Jocurile sortii
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Pacate din iubire
  120 min
  12:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Pacate din iubire
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Jocurile sortii
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Draga mama
  120 min
  03:00 Jocurile sortii
  60 min
  04:00 Sarutul otravit
  60 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Imperiul minciunilor
  164 min
Modifică setările cookies