„Profu'“, serialul românesc foarte popular printre adolescenți

Profu , serialul românesc foarte popular printre adolescenți
Citeste mai mult despre: Profu, Aida Economu, Andi Vasluianu, Cosmin Natanticu, Juno
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 25 Mai 2022

Andi Vasluianu reușește să facă un rol foarte cool într-un serial care abordează problemele noii generații.

Difuzat inițial la Pro TV în toamna anului 2019, „Profu'“ este un serial de comedie presărat cu momente dramatice, din categoria producțiilor „cu tâlc“. Personajul principal este profesorul de liceu Mihai Iacob (Andi Vasluianu), care predă fizică, educație fizică și chimie de la Liceul Industrial „Emil Gârleanu” din București. El se întoarce la catedră după o perioadă de absență, dar care reușește să-i apropie pe tineri de studio prin metode inedite de predare. Totodată, el se dovedește a fi mai mult decât un simplu cadru didactic, atunci când încearcă să le vină în ajutor elevilor săi, scoțându-i din cele mai dificile situații de viață.

La rândul său, profesorul Iacob are și el povestea lui, cu dezamăgirile și neîmplinirile sale, dar și cu povestea romantică ce se țese chiar pe holurile aceluiași liceu cu o colegă de catedră, Ana Casian (Aida Economu), profesoara de limba și literatura română.

Problemele abordate, precum bullyingul, abandonul școlar, violența casnică, violența în școală, consumul de droguri, sexul neprotejat etc. sunt cât se poate de reale și asta a făcut ca serialul să fie unul de impact și să aibă atât de multă priză la publicul tânăr. Practic, adolescenții, de multe ori neînțeleși și vulnerabili, au nevoie de răspunsuri, modele și îndrumare.

Ca informație, primul episod din „Profu'“ a fost lider de audiență, cu aproape 1,4 milioane de telespectatori. 

Am fost foarte surprins că foarte mulți s-au uitat. Sunt cunoscut ca actor, dar nu am cunoscut niciodată genul acesta de popularitate. Au fost și mesaje de la profesori cărora le-a plăcut foarte mult, au fost și contra, dar nu poți să îi mulțumești pe toți“, a spus Andi Vasluianu, în timpul filmărilor pentru cel de-al doilea sezon.

Din distribuția serialului „Profu'“ mai fac parte Virgil Ianțu, Radu Gabriel, Cosmin Natanticu, Doru Cătănescu și Sibulla Oarcea. 

Coloana sonoră a serialului este asigurată de către HaHaHa Production și de către Mihai Corporan, iar Juno, care îl joacă pe Nuni, cântă piesa de intro.

Serialul „Profu`“ este o adaptare după o licenţă internaţională a producţiei germană „Der Lehrer”, lansat în 2009, pe RTL, și este difuzat la Acasă TV în fiecare sâmbătă, la ora 23.00.

FOTO: Pro TV

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Favorul
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Norocul lui Loli!
  120 min
  12:00 Taramul sperantei
  60 min
  13:00 Juramantul - povestea continua
  120 min
  15:00 Pamantul, Soarele si tu
  120 min
  17:00 Norocul lui Loli!
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Pazeste-ma de mine!
  75 min
  00:15 Taramul sperantei
  60 min
  01:15 Povestea de pe insula
  285 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies