(P) Progresul jocurilor online

(P) Progresul jocurilor online
Citeste mai mult despre: jocuri de noroc
Autor: Diana Oprea Data publicarii: 02 August 2021

Jocul ca activitate de divertisment și socializare a avut parte de o popularitate ridicată în rândul oamenilor dintotdeauna, acest neținând cont de vârsta, sexul, rasa și statutul social al jucătorului.

Am putea spune că, în prezent, datorită internetului și a diferitelor gadgeturi de pe care poate fi accesat, jocul face parte, într-o formă sau alta, din viața de zi cu zi a fiecărui om cu afinitate spre genul acesta de divertisment. 

Datorită avansului tehnologic, care nu a făcut decât să optimizeze industria jocurilor, putem să ne jucăm oricând și oriunde, și de pe orice dispozitiv. Fie de pe telefonul mobil, televizor, tabletă,  calculator, sau, mai nou, ceasul de mână suntem la doar un click distanță de un joc de șah sau o partidă de texas holdem poker online

Industria înfloritoare a jocurilor online

La începutul anilor 90, apariția internetului a produs transferul multor jocuri deja existente în mediul fizic în cel virtual, cum s-a întamplat în cazul șahului, a pokerului și a multor altor jocuri de societate. Popularitatea acestor jocuri a crescut considerabil în rândul iubitorilor, care acum nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în diferite locații și să stabilească întalniri cu eventuali oponenți ci pot oricând să se joace din confortul propriei case.

Industria jocurilor online, jucate pe diverse platforme pe internet, este estimată să valoreze, în 2023, 192 miliarde de dolari la nivel mondial, conform datelor oferite de VisualCapitalist.com, iar jocurile pe telefonul mobil par să fie viitorul, ele câștigând din ce în ce mai multă atenție și utilizatori.  Fiind o piață în plină creștere, și numărul jucătorilor online este și el în creștere, el fiind estimat să depășească 1.2 miliarde în 2025.

Etapele popularității jocurilor online

Jucătorii descoperă o nouă dimensiune a jocurilor, în 2003, când, prin apariția platformei Steam le este permis să cumpere jocuri online și să scrie recenzii despre experiența pe care au avut-o jucându-le. Acest lucru a ajutat foarte mult la creșterea numărului de jucători și la menținerea unei comunități loiale și unite.  În 2004, lumea jocurilor online abia începe să-și descopere potențialul, când World of Warcraft devine primul joc online care atinge numărul de 10 milioane de jucători. Trei ani mai târziu, în 2007,  industria jocurilor se îndreaptă spre alte orizonturi, și introduce jocurile online pentru telefonul telefonul mobil. În 2009, Minecraft depășeste orice record și reușește să se vândă peste 176 de milioane de exemplare în întreaga lume. Tot în 2009, Apple începe să vândă și aplicații online. 

Alte etape importante străbătute de jocurile online, care trebuie neapărat menționate, sunt cele care au avut loc în 2015,  când numărul jucătorilor online a depășit limita de 1.5 miliarde, în 2016, când odată cu jocul Pokemon Go a apărut un nou tip de joc, și in 2019 când Google a creat Stadia, o platformă de jocuri online care funcționează în Cloud și care permite jucătorilor să se joace fără a avea nevoie de o consolă. 

Jocul de poker și internetul 

Unul dintre cele mai populare jocuri din ziua de azi este pokerul online, acesta fiind accesat zilnic de milioane de jucători din întreaga lume. Aceștia au avut pentru prima dată ocazia să participe la o partidă virtuală, în 1999, cu ajutorul primului website de poker online Poker Planet. Mai târziu, în 2003,  jocul de poker a suferit o explozie în popularitate prin transmiterea în direct a turneului de World Series of Poker organizat de Pokerstars. Câștigul fenomenal de 2.5 milione de dolari obținut de Chris Moneymaker, care a participat la turneu cu un buy-in de 40 de dolari, a ridicat speranțele multor visători și a dus la lansarea a mai multor turnee de poker online. 

Și în România pokerul se bucură de o popularitate crescândă, românii numărându-se printre cei mai activi și mai dedicați jucători de poker online. Numărul lor este estimat să depășească 100.000, iar a celor care joacă poker la nivel profesionist, 2000. 

Internetul și accesul rapid la jocul profesionist de poker

Mediul virtual oferă jucătorilor începători de poker posibilitatea de a urmări în direct partidele dintre jucătorii profesioniști, și acces la comentariile și tacticile acestora. La rândul lor, mulți jucători profesioniști renumiți, cunoscuți chiar și printre cei care nu sunt câtuși de puțin interesați de poker, cum ar fi Daniel Negreanu, se folosesc de internet că să împărtășească sfaturi, anecdote, și strategii cu fanii și cu cei care le urmăresc canalul de transmisie. 

Deși a fost mult timp considerat joc de noroc, de-a lungul timpului, jucătorii profesioniști de poker au reușit să dovedească că e mai mult un joc al minții decât un joc de cărți, ei fiind nevoiți să se folosească de intuiție și psihologie umană, de cunoștinte de matematică și de statistică, de rațiune și de strategie ca să-și înfrunte oponenții și să câștige partida. În ziua de astăzi, complexitatea jocului de poker este recunoscută la nivel mondial, ea ajungând să fie studiată și în mediul universitar. 

Licența ONJN nr. L1160654W000324

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    135 min
    19:15 Flori insangerate
    120 min
    21:15 Capcana razbunarii
    60 min
    22:15 Familia
    60 min
    23:15 Indragostiti din interes
    60 min
    00:15 Amor real
    60 min
    01:15 Capcana razbunarii
    60 min
    02:15 Inima nu minte
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies