Pentru că “Daria, iubirea mea” se apropie de final (pe 23 septembrie), acum aveţi ocazia să aflaţi mai multe despre această telenovelă de succes.
Alexandru Papadopol
Cu ce personaj te asemeni mai mult dintre toate pe care le-ai interpretat?
E greu de spus, dar probabil cel mai aproape de mine, ca structură, a fost Mihnea din ”Păcatele Evei”.
Crezi că Alex (”Războiul sexelor”) are dreptate? Procedează corect cu Ema?
Întotdeauna personajul pe care-l joci are dreptate şi motivaţie în tot ceea ce face. Actorul trebuie să fie avocatul propriului său personaj chit că acesta e bun sau rău.
Cum te vezi peste 10 ani? Crezi că vei renunţa la actorie?
ÎN NICI UN CAZ NU VOI RENUNŢA LA ACTORIE! În rest, probabil voi fi la fel de fericit ca acum, la fel de împlinit şi pe deasupra voi avea şi doi copii.
Mai ai fraţi?
Da, mai am un frate. El este cel care administrează restaurantul ”La Papi”.
Când mai intri pe chat?
Foarte curând.
Cum e să ai o soţie atât de frumoasă şi de naturală?
Frumos şi natural. Sunt un mare norocos.
Cum e să fii căsătorit? S-a schimbat viaţa ta?
Da, în bine.
Ioana nu a fost puţin geloasă pe scenele de dragoste?
Un pic. Suntem 2 oameni geloşi, ne iubim foarte mult, dar peste toate astea suntem 2 actori care-şi iubesc la nebunie meseria.
Ai pleca de la ACASA?
NU, în nici un caz! Aici mă simt împlinit profesional şi sunt înconjurat de oameni foarte apropiaţi mie. De altfel, studioul de la Buftea este un loc magic unde 100% te poţi realiza ca actor.
Dacă Alex Nichita ar fi fost mai dur cu Andi crezi că era altfel?
Andi, în ticăloşia lui, avea perfectă dreptate. Nu se poate să adopţi un copil pentru ca apoi, după ce se naşte fiul natural, copilul adoptat să devină o povară.
Cum ai reuşit să-l interpretezi pe Andi în aşa fel încât să reuşeşti să nu-l faci antipatic!
L-am jucat pe Andi cu exactitate pentru că riscam să devin antipatic dacă puneam prea mult patos. Eu nu trebuia să ”îngroş” jocul pentru că ipostazele în care Andi era pus fiind destul de mârşave. Este o regulă de bază, de altfel, pentru orice rol negativ.
Ce ţi-a plăcut la Andi?
A fost cel mai complex personaj pe care l-am jucat. Mi-a plăcut faptul că era deştept şi avea o ambiţie fantastică în a-şi urmări scopurile. Să nu uităm nici pasiunea lui nebună pentru maşini.
Ce înseamnă pentru tine fanii?
”Fani” mi se pare un termen pretenţios pentru un actor. Le-aş spune doar ”oameni cărora le place cum joci”. Un mare teoretician de teatru spunea că ” un actor trebuie să trăiască ca să placă, dar şi să placă ca să trăiască”. Cred că e cea mai bună definiţie a relaţiei dintre actor şi spectatorii (telespectatorii) lui.
Cum îţi împarţi timpul cu filmările şi cu familia?
Păi, chiar îmi împart timpul doar între filmări şi familie.
De ce nu joci şi în teatru?
Pentru că nu am timp, dar cu siguranţă o să pot fi văzut şi pe scenă în viitorul apropiat.
Este adevărat că în facultate îti dădeai seama ce rol ţi se potriveşte şi ce rol nu ţi se potriveşte?
Facultatea de teatru este singurul loc în care poţi greşi fără să fii ”taxat” . După aceea, lucrurile se schimbă pentru că orice rol ţi se dă trebuie să iasă şi nu mai e timp să încerci diferite interpretări. Eşti ceea ce se numeşte ”actor cu diplomă”.
Ce îţi place mai mult teatru sau filmul?
Prin natura împrejurărilor, în ultimii ani am jucat foarte mult în faţa camerelor de luat vederi, în filme şi seriale, dar magia întâlnirii nemijlocite cu publicul din sală este un lucru care nu poate fi uitat.
Ai terminat şi Facultatea de Drept?
Am absolvit-o, dar nu sunt licenţiat în Drept şi nici nu cred că acest domeniu mă va tenta vreodată. Este o perioadă de mult uitată şi nişte ani \n care m-am plictisit groaznic.
Ce rol ţi s-a părut cel mai greu? (cel din "Marfa si banii", "Occident", "Călătorie de vis", "Numai iubirea", "Raport despre starea naţiunii", "Păcatele Evei", ”Daria, iubirea mea", ”E dreptul meu" sau cel din "Războiul sexelor”?
N-am tratat nici un rol superficial. Dacă vrei să-ţi iasă un rol cu adevărat, nu trebuie să-l tratezi ca pe ceva uşor. Incerci să întruchipezi un om şi oamenii, buni sau răi, săraci sau bogaţi, tineri sau bătrâni, etc, sunt complicaţi şi plin de ascunzişuri. Actorul e dator să descopere aceste dedesubturi şi resorturi care îi fac pe oamenii să acţioneze într-un fel sau altul.
Cum ţi se pare să faci câte o schimbare de look înainte de fiecare rol?â
Cred că este necesară. În primul rând fizic, oamenii nu seamănă între ei şi, la frecvenţa apariţiilor melew la televizor în diferite roluri, este necasară atât o schimbare fizică, cât şi întruchiparea altui caracter. Benefică este şi schimbarea de gen dramatic, de aceea mă bucurfoarte mult că acum, după câţiva ani, joc într-o comedie.
Cum a fost să joci în "Marfa şi banii"?
Este primul film pe care l-am făcut şi prima întâlnire cu unul dintre cei mai importanţi regizori ai României, câştigătorul unor premii foarte importante pe plan mondial, Cristi Puiu. Orice întâlnire cu o astfel de personalitate e mai mult decât benefică pentru un actor.
Ce părere ai despre cei care joacă \n telenovele fără a avea studii de actorie?
Eu am avut norocul de a juca ani de zile în produse de televiziune şi m-am întâlnit cu cei mai mari actori ai României, cu cei mai mari actori, cu tineri actori, cu vedete de televiziune, cu manechine, cu studenţi la actorie sau cu studenţi la alte facultăţi. |ntotdeauna toţi aceşti oameni au format o echipă care realizează produse de succes.
Cum a fost pentru familia ta să te vada într-un rol negativ?
Părinţii mei sunt primii mei critici, dar se şi bucură enorm când mă văd la televizor în diferite roluri. Ei sunt mândri de mine şi eu sunt mândru că le pot oferi satisfacţia de a-şi vedea copilul cunoscut şi realizat.
Dacă ai putea da timpul înapoi, ai schimba ceva la Andy Nichita?
Nu cred că aş schimba ceva. Este un personaj extraordinar de ofertant.
Am citit într-un interviu relativ recent că perioada în care ai jucat împreună cu domnul Adrian Pintea a fost ca un master pentru tine, cu ce impresii ai rămas de pe urma acestei colaborări?
Cînd a dispărut dintre noi, cineva a spus într-un interviu că Adrian Pintea a fost ”ultimul actor romantic” al acestei ţări. Era un mare actor şi o personalitate cu o minte sclipitoare. Cine a avut ocazia să stea de vorbă cu Adrian Pintea vreodată, îmi va da cu siguranţă perfectă dreptate.
Te-ai schimbat faţă de cei dragi, după ce ai devenit o persoană foarte iubită şi foarte cunoscută?
Cei dragi mie ştiu că sunt un actor cunoscut, dar mă tratează exact ca înainte să apar la televizor şi să fac filme. Notorietatea te schimbă în raport cu societatea, dar niciodată structural. Orice actor, c\t de cunoscut ar fi, trebuie să ştie că popularitatea îi rezolvă multe din problemele sociale, dar niciodată nu-i va rezolva problemele personale.
De la cîţi ani eşti actor?
Din anul întâi de facultate, de la 23 de ani. Iată că în 2008 se fac 10 ani de când practic această minunată meserie.
Ce sfat le dai celor care visează că într-o zi să fie ca tine?
Deocamdată sunt la nivelul la care şi eu am nevoie de sfaturi. Tot ceea ce pot să spun unui om care visează să fie actor este să ştie că într-o zi, va fi. Actoria nu este grea pentru că orice om poate să rîdă şi să plângă. Trebuie doar să-şi atragă prin multă muncă împrejurările favorabile care să-i aducă succesul.
Cum e să te bucuri de un succes atât de mare şi să ştii ca mulţi oamenii te urmăresc cu drag?
Cred că actoria este o meserie în care succesul e primordial. Este o meserie care ţine de public şi este adresată exclusiv publicului. De aceea cred că este de dorit ca un actor să aibă succes.
Cum ţi se pare ideea de a răspunde la întrebările fanilor care aşteptau cu nerăbdare să afle cât mai multe despre tine?
Sunt flatat că oamenii vor să afle lucruri despre mine şi despre rolurile pe care le fac. Oricum, rolurile mele s\nt mult mai spectaculoase dec\t viaţa personală a lui Alexandru Papadopol.
Eşti cel mai bun actor din Romania! Asta te face să fii m\ndru de realizările tale?
Nu sunt cel mai bun actor din România. Vă rog să nu mai spuneţi asta niciodată!
Ce părere ai despre faptul că "Războiul sexelor" deja se bucură de mare succes?
Nu pot decât să mă bucur. E o producţie foarte bună, atent lucrată şi probabil era normal să cucerească publicul.
În alegerea unui rol, poţi fi influenţat de părerile celor din jur?
În alegerea unui rol, orice actor trebuie să meargă pe intuiţie şi pe primul impuls. Restul sunt probleme organizatorice, dar emoţional vorbind, dacă rolul ţi-a plăcut din prima, personajul trebuie jucat cu orice preţ.
Îţi place rolul din ”Războiul sexelor”? Cum e să joci cu doamna Stela Popescu şi Alexandru Arşinel?
Îmi place foarte mult rolul. E neobişnuit şi e frumos să joci cu doi actori pe care i-am văzut pe scenă ani de zile, încă de când eram mic. Nu mi-aş fi închipuit vreodată să mi se îmtâmple aşa ceva.
Andreea Doinea
Ce ai în comun cu personajul Rita?
Puterea de a depăşi momentele grele ale vieţii, seriozitatea, faptul că de multe ori sunt prea bună.
Ce nu ţi-a plăcut la Rita? Crezi că era prea uşor de manipulat?
Da, când era vorba de omul iubit. Nu mi-a plăcut faptul că şi-a călcat de prea multe ori pe suflet pentru a-i oferi şanse la nesfârşit lui Andi.
A fost greu să joci alături de Alexandru Papadopol?
Nu, este un om foarte de treabă şi plin de haz care m-a ajutat la secvenţele grele.
Cum te-ai înţeles cu Monica Dumitru?
Foarte bine, este o fată senzaţională, dulce şi caldă.
Ţi-a plăcut finalul telenovelei?
Mi-a plăcut foarte mult finalul telenovelei.
Ce mai face sora ta, Aniela?
Învaţă şi munceşte mult.
În ce situaţie ţi s-a părut că Rita nu a procedat corect?
În multe situaţii. Cea mai mare greşeală e că-l iubeşte prea mult pe Andi şi de aici derivă toate celelalte.
Ce hobbyuri ai?
Tenisul, vioara, călătoriile.
Îţi plac copiii?
Da, foarte mult. Am doi nepoţeii pe care îi ador.
Ţi-ar plăcea să participi la ,,Dansez pentru tine"?
Cred că da. Bănuiesc că m-aş descurca, având în vedere că am făcut 6 ani de balet.
Te-ai gândit vreodată să te apuci de cântat?
Da, am cochetat într-o vreme cu cântatul, dar am renunţat în favoarea actoriei.
Ce te-a determinat să alegi meseria de actriţă?
La început, recunosc că m-am aruncat cu capul înainte şi abia c\nd am jucat efectiv mi-am dezvoltat pasiunea pentru actorie.
Ai vreo amintire frumoasă din copilăria ta pe care ai vrea să ne-o împărtăşeşti?
Am o grămadă. Tata scria poezii, iar eu le învăţam. Când am fost într-o excursie cu şcoala ne-am întâlnit cu nişte turişti japonezi, care ne-au împărţit dulciuri în schimbul faptului că au recitat poezii. Chiar dacă nu înţelegeau limba, am spus poeziile cu at\ta patos, încât au fost încântaţi.
Te consideri o persoană ambiţioasă?
Da, de mică sunt ambiţioasă.
Ce muzică asculţi?
Toate genurile, în afară de manele. |mi plac foarte mult melodiile anilor 60 şi 70.
Cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte?
Ambiţioasă, foarte serioasă, cinstită, un pic naivă şi un pic prea altruistă.
Cum a fost colaborarea cu domnul Cotimanis? Cum este el în realitate?
Eu îi zic ”Omul lui Dumnezeu”. Mi-a fost tată în timpul şi în afara filmărilor. Este un om voluntar, care ne ajută şi ne învaţă meserie. Este un om minunat.
Ce sfat ai da unui tânăr care vrea să urmeze meseria de actor?
I-aş spune că aici e totul sau nimc. Nu există jumătăţi de măsură. Îţi trebuie multă seriozitate, implicare, puţină nebunie şi talentul de la Dumnezeu care se modelează prin muncă.
Iţi plac mai mult rolurile de comedie?
E mai relaxant să joci comedie şi poţi improviza mai mult, dar ca să devii un actor complet trebuie să treci prin toate.
A fost greu să interpretezi rolul Ritei?
Nu, a fost plăcut pentru că a fost altceva decât făcusem până acum. Am încercat să dau tot ce am mai bun pentru acest rol.
Care dintre personaje ţi s-a părut mai greu? Dorina din ”Lacrimi de iubire” sau Rita?
Rita, bineînţeles. Este personajul pe care l-am interpretat în ”Daria, iubirea mea”, un personaj mai complex decât Dorina.
Ce părere ai despre vedetele care ies în evidenţă prin tatuaje, silicoane etc...?
Sunt de părere că este foarte important să te simţi bine în pielea ta. Nu am nimic împotriva micilor trucuri, care te fac să te simţi mai bine cu tine.
Vă mulţumesc pentru întrebările frumoase şi de suflet. Sper că v-aţi uitat cu drag la telenovela noastră şi vă sfătuiesc să nu pierdeţi finalul, căci este unul neaşteptat şi vă veţi putea bucura pentru personajele voastre preferate.
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Doctor de bine - Acasa toamna 2024 30 min
|
09:30 | ProVerde - Acasa toamna 2024 15 min
|
09:45 | iBani - Acasa toamna 2024 15 min
|
10:00 | MasterChef 180 min
|
13:00 | Iubiri fara hotar 180 min
|
16:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
18:00 | Calea spre iertare 120 min
|
20:00 | State de Romania 60 min
|
21:00 | Dragoste in Islanda 120 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | State de Romania 60 min
|
01:00 | Doctor de bine - Acasa toamna 2024 30 min
|
01:30 | ProVerde - Acasa toamna 2024 15 min
|
01:45 | iBani - Acasa toamna 2024 15 min
|
02:00 | Calea spre iertare 120 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Dragoste in Islanda 90 min
|
06:00 | Flori insangerate 120 min
|