10 ani de "Povestiri adevarate" - VIDEO

10 ani de Povestiri adevarate - VIDEO
Citeste mai mult despre: Povestiri adevarate, 10 ani, Bebicul
Data publicarii: 05 Februarie 2011

De-a lungul unui deceniu "Povestirile adevarate" au adus ACASA povesti fabuloase ale unor eroi care ne-au demonstrat ca orice este posibil. Oameni hotarati, ambitiosi, care au reusit sa isi depaseasca propriile limite si sa isi invinga neputinta. Povestile lor au facut istorie.

I s-a spus... "Omul pasare", omul caruia parca i-au crescut aripi in loc de maini. Ceea ce ii uimeau insa pe oamenii care il priveau era o adevarata drama pentru el. Avea doar 14 ani cand o boala extrem de rara a pus stapanire pe el. Cand viata lui Ion a devenit un cosmar, ultima speranta - pentru el - ramasese Acasa. la Povestiri.

Asemeni unui vrajitor, renumitul profesor doctor Ioan Lascar a reusit sa faca minunea la care "Omul Pasare" nu mai visa.

Eroi din toate colturile lumii au poposit Acasa. Eroi cu povesti de film, eroi curajosi, dar incercati de soarta. Am fost uimiti dupa ce i-am cunoscut povestea lui lui Paul, un tanar de 28 de ani. Ne-a spus - nu resemnat, ci senin - ca si-a pierdut mainile pe cand avea 16 ani si ca de atunci, picioarele i-au tinut loc si de maini.

Paul te uimeste prin forta de care da dovada zi de zi. Pentru el, pare firesc fiecare lucru pe care il face cu ajutorul picioarelor. Si-ar dor sa poata face TOTUL, dar o verisoara este mereu langa el, sa il ajute.

Lui Marius, un alt super erou, soarta i-a luat lumina ochilor, dar i-a lasat viata. Ultima lui amintire era cea in care sapte tineri mureau intr-o explozie cumplita. Avea 18 ani si a suferit atunci arsuri extrem de grave. A venit Acasa cu sufletul plin de speranta. Iar oamenii care i-au aflat povestea l-au ajutat sa vada din nou.

Cu siguranta nu ati uitat-o pe Miruna. Gargarita, cum ii spun toti cei care o cunosc. Fetita si-a facut iute loc in inimile noastre, dupa ce ne-a spus povestea ei.

O galerie intreaga a scandat numele Gargaritei. Un oras intreg s-a ridicat pentru a o salva. Apoi, o tara intreaga a aflat povestea, iar oamenii au alergat intr-un suflet sa o ajute pe micuta Miruna.

Miruna traieste acum un nou inceput de poveste. A ajuns la timp in strainatate, unde a fost operata, iar acum este in afara oricarui pericol.

Alti zece ingerasi precum Miruna au sosit apoi si ei Acasa. Zece fratiori care traiau intr-o camera saracacioasa si abia aveau ce sa manance.

Rasfoind filele povestilor, ne amintim de un alt erou: Marian Basa. Tanarul s-a nascut cu o malformatie genetica. Are ambele maini paralizate. De mic insa a invatat ca nu exista " nu pot".  Cu putina vointa face ce face un om normal.

Deseneaza, face omleta se imbraca, se dezbraca singur, si se piaptana singur. Incuie si deschide usa. Si-a facut o viata, un viitor, prin propriile sale forte. Aici, acasa, am invatat de la el ca imposibilul poate deveni posibil.

Uneori si eroii au nevoie ca cineva sa ii ajute sa scrie un final fericit povestii lor. Asa a fost in cazul Mariscai... Necazurile ei au pornit de la o palma de pamant pe care femeia a mostenit-o de la socri. Marisca si-a lasat vecinul sa-si ridice un cotet pe terenul ei. Barbatul s-a facut stapan cu acte pe teren si TIMP DE 5 ani a fost purtata prin judecata.

Convinsa ca dreptatea este de partea ei, femeia nu si-a angajat avocat si a pierdut procesul. In ziua in care executorul  judecatoresc a venit sa-l puna in posesie, femeia a smuls din pamant 3 tarusi. Pentru fapta ei a fost condamnata la 7 luni de inchisoare.

Echipa Povestirilor a luptat de la inceput pentru Marisca. Si  impreuna am trait Acasa,  bucuria victoriei.

Paul reuseste sa faca lucruri pe care alti oameni le fac in mod obisnuit, fara mari eforturi. Dar asta inseamna sacrificii.  De exemplu, el poarta papuci indiferent daca afara este frig pentru ca nu se poate incalta sau descalta singur.  In schimb, poate face multe alte lucruri.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Tu esti viata mea
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Vino inapoi!
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Ingeri tacuti
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies