Anghel Damian, Adrian din serialul „Vlad“, în triplu rol în producția „Clanul“

Anghel Damian, Adrian din serialul Vlad , în triplu rol în producția Clanul
Citeste mai mult despre: Damian Anghel, Clanul, Theo Rose, Vlad
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 11 Septembrie 2022

Tânărul ingenuu care se transformă în Vlad răzbunătorul și-a făcut debutul și ca scenarist, producător și regizor.

Actor de film și de teatru, Anghel Damian a crescut printre artiști, fiind fiul unei operatoare de imagine (devenită producătoare, scenaristă și regizoare) și al unui regizor, scenarist și profesor de UNATC. Era deci foarte probabil ca și el să urmeze o carieră în cinematografie, el având acum deja, la vârsta de 31 de ani, vreo 16 roluri la activ.

De altfel, Anghel Damian promitea încă din anul debutului său că va face impresie. În 2013, a jucat în primul său film, „Roxanne“, care a participat la Festivalul de Film de la Locarno, dar și în serialul de televiziune „Îngeri pierduți“

De atunci, a jucat în multe filme și piese de teatru, fiind premiat la Gala Hop a tanarului Actor cu cinci premii, printre care si premiul Teatrului de Comedie pentru cel mai bun actor. Apoi, rolul Prințului Carol al II-lea în filmul „Maria, Regina României“ i-a adus multe premii la UCIN 2020.

Telespectatorii îl știu mai bine drept Adrian Anuței din serialul „Vlad“, difuzat acum și la Acasă TV. După ce și-a făcut debutul și ca scenarist în Vlad, acum semnează scenariul producției „Clanul“, care va fi difuzat în curând la Pro TV. Mai mult, el apare și ca producător și regizor al noului serial „Clanul“, semn că pășește, într-adevăr, pe urmele părinților săi.

De data aceasta sunt producător, regizor şi scenarist. Pentru că munca de regie, scenariu şi producţie este o muncă extrem de complexă şi simt că dacă aş fi şi actor m-aş deturna de la ceea ce ar trebui să fac în momentul ăsta, ca să ţin echilibrul acestui proiect care are atâtea ingrediente. În plus, am ajuns în momentul în care găsesc foarte mari satisfacţii în munca de regie şi producție“, a spus Anghel Damian pentru click.ro. „Atunci când eşti actor într-un proiect tendinţa de a fi subiectiv ar fi mult mai mare, fiind obligat să gândeşti prin prisma personajului tău. Când eşti scenarist şi regizor trebuie să ţii partea tuturor şi este o muncă care e conflictuală şi am avut experienţa asta la serialul «Vlad»“, a adăugat el.

În plan personal, Anghel Damian a trăit timp de opt ani o frumoasă poveste de dragoste alături de actrița și scenarista Lia Bugnar (53 de ani), iar acum este partenerul lui Theo Rose, tânăra cântăreață aflată la debutul său actoricesc, care o va interpreta pe avocata Vera, fiica lui Bebe Măcelaru (George Mihăiță), în același serial „Clanul“.

Serialul „Vlad“ poate fi urmărit sâmbăta și duminica la Acasă TV, de la ora 23:00, și este disponibil și pe VOYO.

Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Draga mama
  120 min
  08:00 Favorul
  60 min
  09:00 Sarutul otravit
  60 min
  10:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Imperiul minciunilor
  180 min
Modifică setările cookies