Cântăreața mexicană Gloria Trevi a fost acuzată de corupere de minori

Cântăreața mexicană Gloria Trevi a fost acuzată de corupere de minori
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 08 Ianuarie 2023

Una dintre cele mai îndrăgite cântărețe sud-americane a fost din nou acuzată că a "aranjat" și exploatat fete minore la începutul anilor ’90 în beneficiul fostului ei producător, Sergio Andrade.

Două necunoscute au afirmat că Gloria Trevi, în prezent în vârstă de 54 de ani, și Sergio Andrade s-au folosit de „rolul, statutul și puterea“ lor pentru a iniția contacte sexuale cu ele timp de mai mulți ani, când aveau doar 13 și, respectiv, 15 ani, o mare parte din abuzuri având loc în Los Angeles. Dosarul le prezintă pe cele două necunoscute ca fiind „supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie, ale agresiunii sexuale, agresiunii, molestării și abuzului“ din partea inculpaților și afirmă că au suferit „suferințe emoționale substanțiale, anxietate, nervozitate, furie și teamă“ ca urmare a abuzului.

În replică, Gloria Trevi a abordat a postat un comunicat pe Instagram, în care face următoarele declarații:

„Cuvintele mele se adresează tuturor celor care au văzut acuzațiile recente despre mine, dar nu cunosc contextul și povestea mea. A fi victima unui abuz fizic și sexual este unul dintre cele mai rele lucruri care i se pot întâmpla unei ființe umane, o spun și o știu pentru că sunt o supraviețuitoare a unui asemenea act. Iar gândurile mele se îndreaptă către toți cei care, ca și mine, au fost vreodată victimele oricărui tip de abuz. Dar nu voi rămâne tăcută în timp ce sunt acuzată pe nedrept de crime pe care nu le-am comis. Aceste acuzații false, care au fost formulate pentru prima dată împotriva mea în urmă cu mai bine de 25 de ani, au fost judecate în diferite instanțe și, în toate cazurile, am fost complet și total achitată. Faptul că aceste afirmații vechi, infirmate, reapar acum este extrem de dureros pentru mine și pentru toată familia mea. Acuzațiile au fost false atunci când au fost făcute și rămân false și astăzi. O instanță de judecată a examinat cu atenție toate dovezile în timpul unui proces judiciar care a durat aproape 5 ani și a decis în favoarea mea. Acest verdict a fost confirmat în apel. De aceea, am intentat un proces în Statele Unite pentru a-i demasca și a-i trage la răspundere pe toți cei care încearcă să mă defăimeze. Vă cer să priviți dincolo de titlurile absurde din tabloide pentru a înțelege faptele. Voi continua să merg mai departe și să lucrez pentru a obține dreptate în acest caz - și voi face acest lucru știind că adevărul este de partea mea.“

 

Depunerea dosarului a respectat cu puțin termenul limită pentru Legea Californiei privind victimele copiilor, care a suspendat temporar, timp de trei ani, termenul de prescripție pentru reclamațiile de abuz sexual în copilărie.

Trevi și Andrade au fost acuzați pentru prima dată de corupere și abuz de minori în anii '90, iar în ianuarie 2000, cei doi, împreună cu cântăreața María Raquenel Portillo, au fost arestați pentru legătura lor cu o presupusă rețea sexuală de tip cult. Arestările s-au bazat pe acuzațiile fostei vocaliste Karina Yapor, care a susținut că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu Andrade.

Gloria Trevi a petrecut patru ani într-o închisoare din Chihuahua, dar a fost în cele din urmă achitată de aceste acuzații în 2004 și și-a continuat cariera, lansând albume de top și organizând spectacole în arenă. În 2018, ea a ținut un discurs emoționant la Latin American Music Awards, în care a explicat că avea doar 15 ani când Andrade, pe care nu l-a identificat după nume, a atras-o într-o lume a abuzurilor și a manipulării.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Pariu cu destinul
  120 min
  08:00 Leylifer
  60 min
  09:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  10:00 Nu-i nimeni ca mine
  60 min
  11:00 Stirile Acasa Actualitati
  60 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Blestemul
  120 min
  15:00 Stirile Acasa Magazin
  60 min
  16:00 Fata cu ochi de onix
  60 min
  17:00 Feluri de iubire
  120 min
  19:00 Pariu cu destinul
  120 min
  21:00 Leylifer
  60 min
  22:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  23:00 Numele meu e Riza
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Leylifer
  60 min
  02:00 Dila
  195 min
  05:15 Stirile Acasa Magazin
  45 min
  06:00 Pariu cu destinul
  120 min
Modifică setările cookies