Casa lui Messi din Ibiza a fost vandalizată de ecologiști

Casa lui Messi din Ibiza a fost vandalizată de ecologiști
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 07 August 2024

Activiștii de mediu  au aruncat cu vopsea în vila fotbalistului Lionel Messi de pe insula spaniolă Ibiza; acțiunea a fost condamnată de președintele argentinian.

Colectivul Futuro Vegetal a întreprins un act de „nesupunere civilă non-violentă” vandalizând fațada vilei fotbalistului Lionel Messi de pe insula spaniolă Ibiza. Grupul a aruncat cu vopsea roșie și neagră pe casă. Motivul lor? Să denunțe „responsabilitatea celor bogați” în criza climatică.

Într-o declarație, grupul ecologist a afirmat că această construcție, pentru care Messi a plătit suma exorbitantă de 11 milioane de euro, este considerată „ilegală”. În plus, Futuro Vegetal a subliniat că cei mai bogați 1% din populația lumii au generat aceeași cantitate de emisii de carbon în 2019 ca și cele mai sărace două treimi ale umanității, în ciuda faptului că comunitățile cele mai vulnerabile sunt cele care suferă „cele mai grave consecințe” ale acestei crize.

Pe bannerul agățat pe fațada casei și a grădinii se pot citi sloganuri în limba engleză care propun „să ajutăm planeta, să mâncăm un om bogat și să abolim poliția”. Futuro Vegetal a criticat, de asemenea, lipsa de acțiune a instituțiilor în fața crizei climatice și promovarea turismului ca „soluție la toate problemele insulelor” de către guvernul Balearelor.

„Simpatizez cu familia Messi pentru acest eveniment laș și delirant și cer guvernului (socialistului Pedro Sanchez) să garanteze siguranța cetățenilor argentinieni“, a scris președintele argentinian Javier Milei pe rețeaua de socializare X.

Milei i-a definit pe activiști drept „comuniști” și a adăugat că „regimul comunist este o ideologie alimentată de invidie, ură și resentiment față de cei care au reușit”, care „nu își are locul în lumea liberă și civilizată”.

Lionel Messi, în prezent la Inter Miami, echipă din MLS, ar fi cumpărat proprietatea de pe insula mediteraneană în 2022 de la un om de afaceri elvețian pentru aproximativ 11 milioane de euro. Aceasta include un centru SPA, o saună și un cinematograf. Presa spaniolă a raportat că vila nu are o autorizație ce trebuie eliberată de o agenție guvernamentală pentru a certifica faptul că este în stare de locuit, deoarece mai multe camere au fost construite fără autorizație.

Futuro Vegetal, legat de grupuri internaționale similare, a organizat zeci de proteste de același tip, inclusiv unul în 2022 în care și-au lipit mâinile cu cauciuc de ramele picturilor spaniolului Francisco de Goya din Muzeul Prado din Madrid.

Anul trecut, activiștii grupului au aruncat cu vopsea pe un superyacht din Ibiza care ar fi aparținut lui Nancy Walton Laurie, moștenitoarea miliardară a gigantului american de retail Walmart.

Poliția spaniolă a declarat în ianuarie că a arestat 22 de membri ai Futuro Vegetal, inclusiv cei doi care au participat la protestul din Prado și cei trei lideri principali ai grupului.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Tu esti viata mea
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Vino inapoi!
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Ingeri tacuti
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies