Crima de onoare: Povestea Lilianei, femeia sechestrata in Turcia si fortata sa nasca prin cezariana 4 copii - VIDEO

Crima de onoare: Povestea Lilianei, femeia sechestrata in Turcia si fortata sa nasca prin cezariana 4 copii - VIDEO
Data publicarii: 04 August 2010

Liliana, o fata simpla, crescuta intr-un orfelinat din Romania, credea ca l-a apucat pe Dumnezeu de un picior cand, la 18 ani si cu un viitor in culori inchise la orizont, l-a intalnit pe turcul Bayram. L-a crezut salvatorul ei, barbatul vietii. Abia in Turcia si-a dat seama ca omul o luase sub aripa-i protectoare doar pentru ca prima lui sotie nu-i putea darui fii.

Romanca a fost sechestrata nu mai putin de 16 ani!!!! Timp in care a fost siluita sa respecte traditii pe care nu le intelegea, sa poarte val si sa lase la vedere doar ochii!  A fugit, cand a putut... S-a intors, insa, si a acceptat de bunavoie traiul de sclava: n-a putut trai fara cei trei copii ai sai

Destinul Lilanei e scris parca intr-o carte cu povesti incredibile. Triste. De-abia acum, dupa ce a a fugit de langa barbatul pe care-l acuza ca a sechestrat-o si a ajuns acasa, are curajul sa povesteasca ce i s-a intamplat. Povestea ei incepe intr-un orfelinat unde era impreuna cu alte trei surori. Acolo si-a trait copilaria.

Liliana s-a trezit singura, in strada. Dormea in scari de bloc, in gari si uneori, in parc. Pana intr-o zi cand a aflat ca una dintre surorile ei mai mari, Nina, a ajuns in Turcia si ca o duce destul de bine. Stia ca sora ei nu o va lasa la greu ... si a rugat-o sa o ajute. Iar Nina a chemat-o numaidecat la ea.

Acolo l-a intalnit pe Bayram, un barbat cu care credea ca va intemeia o familie si ca va fi fericita. Niciodata nu s-a gandit ca barbatul care avea sa ii asigure un trai decent si sa o primeasca in casa lui, o va obliga sa accepte religia si obiceiurile pe care el le respecta cu sfintenie.

In tot acest timp, sora care o chemase in Turcia, care incercase sa o ajute, trecea prin momente cumplite. Incepuse sa se certe cu barbatul cu care traia. Romanca nu ii putea oferi copiii pe care el si-i dorea si a aflat ca barbatul pe care-l credea numai al ei este insurat.

Liliana avea sa afle mai tarziu ca sora ei fugise de acasa, fara sa mai apuce sa o anunte ... In acel moment, s-au pierdut una de cealalta, printre straini. Viata Lilianei s-a transformat intr-un cosmar. Curand avea sa afle ca  barbatul cu care traia era si el... insurat.

Au urmat ... ani 16 de cosmar! Nu avea voie sa iasa din casa, fara acordul lui Bayram. Asa cere cultura musulmanilor. Femeia nu iese din cuvantul barbatului, orice ar fi ... Liliana nu vedea lumea, orasul, decat atunci cand era internata pentru a naste. A adus pe lume 4 copii! Toti prin cezariana! Unul dintre ei a murit la nastere. Pentru ca ea nu avea acte, copiii au fost inregistrati pe numele primei sotii a lui Bayram.

In tot acest timp, sora Lilianei nu a incetat sa o caute. Dupa cateva luni petrecute in tara, Liliana s-a intors la copiii ei. Si-a calcat pe inima, a renuntat de bunavoie la libertate, numai sa-si stranga din nou copiii la piept. Nimic nu a fost mai cumplit decat sa stea departe de ei. S-a intors cu pretul de a trai viata dictata de barbatul turc si de a trece la religia musulmana.

Va trebui sa asculte de el, altfel risca sa fie pedepsita dupa legea lui. Despre ce fel de pedepse risca unele femei ce nu respecta legea musulmana veti afla mai multe in "Iubire si onoare", telenovela ce va fi difuzata din toamna ACASA.


Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    75 min
    22:15 Ingeri tacuti
    45 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies