Cutremur la Palat! Regele Charles are cancer

Cutremur la Palat! Regele Charles are cancer
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 05 Februarie 2024

Suveranul Marii Britanii și-a descoperit afecțiunea odată cu investigațiile realizate pentru prostată.

De ceea ce se temeau fanii monarhiei britanice, din păcate, e adevărat: regele are cancer!

Palatul Buckingham tocmai a confirmat cumplita veste, la nici un an de la Încoronarea lui Charles pe tronul Marii Britanii. „În timpul recentei intervenții spitalicești a regelui pentru o mărire benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare”, se arată în comunicatul remis de biroul de presă al Palatului Buckingham. „Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.”

Cu toate acestea, Charles nu se retrage complet din îndatoririle sale de monarh. „În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline.”

Totodată, această transparență manifestată fără precedent de Casa Regală are și un mesaj public: „Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer.“

Vestea despre lupta continuă a lui Charles vine la doar câteva ore după ce monarhul a fost văzut pentru prima dată după ce a fost externat de la Clinica din Londra, unde a petrecut mai multe zile recuperându-se în urma unei proceduri de corecție a prostatei. Cu Regina Camilla alături de el, cuplul regal a salutat binevoitorii în timp ce au participat la o slujbă la Biserica Sfânta Maria Magdalena de pe domeniul Sandringham, pe 4 februarie. El a fost tratat la aceeași instituție ca nora Kate Middleton, care a suferit o intervenție chirurgicală abdominală planificată în prealabil. 

Regele Charles al III-lea se bucură de-o largă simpatie și în România, atât ca văr al Majestății Sale Margareta, cât și ca vizitator fidel al țării noastre, ca iubitor al plaiurilor mioritice și proprietar de case tradiționale transilvănene. 

FOTO: Casa Regală britanică

Program Acasa TV
 • Sâmbătă
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Iubirea prinde aripi
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  167 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Dragostea pas cu pas
  120 min
  23:30 Numele meu e Riza
  60 min
  00:30 Regina
  90 min
  02:00 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  03:00 Lectii de viata
  60 min
  04:00 Dragostea pas cu pas
  120 min
  06:00 Pe firul iubirii
  120 min
Modifică setările cookies