De ce vorbește toată lumea despre Mercur retrograd și care este semnificația sa, conform astrologiei

De ce vorbește toată lumea despre Mercur retrograd și care este semnificația sa, conform astrologiei
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 04 August 2024

Din 5 până în 28 august, Mercur intră în faza retrogradă pentru a treia oară în acest an. Află despre importanța acestui fenomen astronomic și cum să îi supraviețuiești cu succes.

Ai auzit probabil de Mercur retrograd, dar știi cu adevărat ce înseamnă? Acest fenomen astronomic, care are loc de mai multe ori pe an, a devenit o expresie comună în întreaga lume. Dar de ce este important?

Potrivit astrologiei, Mercur este planeta este vocea, mintea și mesagerul. Gândirea, comunicarea, intelectul și învățarea sunt calitățile pe care le transmite. Este planeta care ne aspectează intelectualitatea, predarea și învățarea. De asemenea, indică cât de profund vrem să studiem lucrurile. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, ne conferă inteligență naturală și capacitatea de analiză și reproducere. Mercur are nevoie de doar 88 de zile pentru a orbita în jurul Soarelui și petrece aproximativ 7,33 zile în fiecare semn zodiacal.

În 2024 a fost direct în Capricorn pe 14 ianuarie; în Vărsător pe 5 februarie; în Pești pe 23 februarie; în Berbec pe 10 martie; în Taur pe 15 mai; în Gemeni pe 3 iunie; în Rac pe 17 iunie; în Leu pe 2 iulie; în Fecioară pe 25 iulie. Și va fi în Balanță pe 26 septembrie, în Scorpion pe 13 octombrie, în Săgetător pe 2 noiembrie și în Capricorn pe 8 ianuarie 2025.

Pentru mulți, adevărata forță a lui Mercur constă în retrogradele sale. De fapt, în unele astrologii, cum ar fi astrologia indiană, mișcările retrograde sunt considerate un dar, deoarece sunt văzute ca o oportunitate de a te gândi din nou, de a privi în interior, de a obține informații și lecții valoroase. Așadar, să le vedem ca pe o oportunitate.

În 2024, Mercur retrogradează prin semnele de Foc precum Leul (cu o trecere parțială prin Fecioară) între 5 și 28 august și Săgetătorul între 26 noiembrie și 15 decembrie.

Focul aduce energie și spiritualitate, intuiție și cunoștințe instinctive, precum și o credință înnăscută și optimism. Focul se poate schimba rapid și se mișcă într-un ritm alert. Nu este blând sau sugestiv, domină și are nevoie de combustibil constant pentru a supraviețui; perioadele de Mercur retrograd din 2024 ne invită să reflectăm tocmai asupra acestor surse de combustibil: creativitatea, spiritualitatea și înțelepciunea, și să facem ajustările necesare.Mercur retrograd în semnele de Foc ne spune că „este mai bine să ceri iertare decât permisiune”.

Beneficiile lui Mercur

Una dintre cele mai bune contribuții ale lui Mercur retrograd este capacitatea sporită de a ne urma instinctele, acea voce interioară care ne ghidează înainte și este cel mai puternic aliat al nostru. Intuiția sau bănuielile ies la suprafață, ajutându-ne să găsim motivația, energia și adevărul pe care le căutam.

Mercur este un vindecător suprem. Pe măsură ce intră în lumea subterană la începutul fiecărei retrogradări, el ne oferă posibilitatea de a vindeca ceea ce avem nevoie. Ne invită să încetinim ritmul, oferindu-ne spațiu pentru a lua în considerare o nouă perspectivă. De asemenea, ele ne pot oferi o a doua șansă de a face ceva mai bine sau de a obține un rezultat mai bun într-o situație. În plus, cu retrogradările în Foc, sunt încurajate mișcările îndrăznețe: să cerem o mărire de salariu, să ne luăm un angajament, să cumpărăm o casă...

De asemenea, una dintre cele mai puternice idei pe care Mercur retrograd le are de oferit este reconectarea dintre inimă și minte. Lasă planeta să îți ghideze mintea și sufletul spre acele mistere și magii pe care agitația și distracția vieții de zi cu zi te împiedică să le vezi. În loc să privim în afara noastră, în 2024, în timpul perioadelor retrograde ale lui Mercur, trebuie să privim în interior, pentru că răspunsurile pe care le căutăm pot fi găsite acolo. Informațiile de care avem nevoie pot veni la noi dacă ne liniștim suficient mintea pentru a le primi.

FOTO: Profimedia

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Tu esti viata mea
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Vino inapoi!
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Ingeri tacuti
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies