La Toya Jackson suferă de o depigmentare a pielii la fel ca fratele ei, Michael Jackson?

La Toya Jackson suferă de o depigmentare a pielii la fel ca fratele ei, Michael Jackson?
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 04 August 2024

Sora Megastarului are nuanța pielii mai deschisă decât restul familiei, ceea ne facem să credem că are și ea vitiligo.

La 68 de ani, La Toya Jackson, una dintre cele mai controversate figure ale dinastiei Jackson, și-a lăsat deoparte cariera muzicală pentru a deveni o personalitate media la televiziune. Invitată de onoare la una dintre cele mai exclusiviste petreceri din Palma de Mallorca, La Toya Jackson a fost văzută stând la aceeași masă cu actrița Teri Hatcher și cu omul de afaceri german Marcel Remus, organizatorul deja tradiționalei Remus Lifestyle Night. Și apariția cântăreței ne-a surprins.

Sora uneia dintre cele mai mari legende și mituri ale muzicii, Michael Jackson, La Toya a fost al cincilea copil al lui Joe Jackson și Katherine Jackson. Spre deosebire de frații ei, ea și-a început cariera muzicală solo în 1980, lansând mai multe albume precum „La Toya Jackson” (1980), „My Special Love” (1981) și „Heart Don't Lie” (1984), cu un succes comercial mediocru.

Încă de la începuturile sale în industria divertismentului, La Toya a suferit transformări semnificative ale aspectului său, de la tonul și textura părului, la forma nasului și la nuanța pielii.

În 1991, ea a publicat o autobiografie controversată intitulată „La Toya: Growing Up in the Jackson Family”, în care își acuza tatăl de abuz, printre alte dezvăluiri șocante. Cu toate acestea, ea și-a retras ulterior declarația. Familia ei s-a distanțat de ea, însă multe dintre afirmațiile ei au fost confirmate.

Una dintre problemele dezbătute a fost nuanța pielii fratelui său. Versiunea oficială este că Michael Jackson suferea de vitiligo, o boală autoimună care provoacă depigmentarea treptată a pielii. Această afecțiune, care afectează celulele producătoare de melanină, a fost cauza schimbării vizibile a nuanței pielii sale de-a lungul anilor. Însă, medical vorbind, zonele decolorate se extind de obicei în timp. Afecțiunea poate afecta pielea oriunde pe corp și poate afecta părul și chiar și interiorul gurii.

Într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, artistul și-a exprimat frustrarea față de speculațiile legate de aspectul său, susținând că vitiligo este o condiție medicală involuntară. „Ce se întâmplă cu milioanele de oameni care se expun la soare pentru a-și întuneca pielea, pentru a deveni altcineva? Nimeni nu spune nimic despre asta!”, a comentat cântărețul în semn de explicație.

Vorbind cu Oprah, Jackson a fost mândru de rădăcinile sale afro-americane și a deplâns faptul că identitatea sa rasială a fost pusă la îndoială: „Am o boală de piele care distruge pigmentarea pielii mele, este ceva ce nu pot controla, bine? Dar când oamenii inventează povești despre ceea ce nu vreau să fiu, doare... este o problemă pe care nu o pot controla.”

Deși vitiligo este o afecțiune cronică fără leac, se știe că are o componentă genetică, după cum demonstrează cazul celui de-al treilea copil al ei. În ciuda zvonurilor nefondate privind utilizarea de substanțe de albire, cântăreața a susținut întotdeauna că schimbarea tonului pielii sale a fost rezultatul direct al bolii sale. Înfățișarea La Toya Jackson a evoluat semnificativ de-a lungul anilor și a fost subiectul unei atenții mediatice constante. Cele mai notabile schimbări s-au concentrat asupra feței sale, incluzând implanturi de obraji, umpluturi faciale, toxină botulinică, ridicări de sprâncene, blefaroplastie, rinoplastie și mentoplastie. Intervenții chirurgicale pe care le-a recunoscut și în cartea sa. Aceste schimbări au dus la comparații cu fratele ei, Michael Jackson, care, de asemenea, a suferit transformări faciale radicale, de-a lungul vieții sale.

FOTO: Profimedia

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Tu esti viata mea
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Vino inapoi!
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Ingeri tacuti
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies