Mari actori, prieteni apropiati ai lui Gheorghe Dinica, dar si oameni care nu l-au cunoscut personal au asistat la prohodul marelui actor! VIDEO

Mari actori, prieteni apropiati ai lui Gheorghe Dinica, dar si oameni care nu l-au cunoscut personal au asistat la prohodul marelui actor! VIDEO
Data publicarii: 12 Noiembrie 2009

Florin Zamfirescu spune ca Gheorghe Dinica si-a aratat valoarea in aceeasi cadenta atat in teatru cat si in film. Actorul era altul de la rol la rol, dar de aceeasi valoare incomensurabila si in teatru si in film, un om de o reala calitate.

Femeia care i-a stat alaturi maestrului si-a gasit in aceste clipe puterea de a vorbi despre imensa pierdere suferita.

Ea a spus cateva cuvinte extraordinare despre o iubire care invinge chiar si moartea, a dat interviu emotionant despre cel care i-a fost alaturi timp de 15 ani.

Si-a iubit sotul enorm, chiar daca s-au cunoscut cand el avea 62 de ani. Are senzatia ca i-a fost luat prea devreme.

Nu si-a pierdut speranta ca sotul ei va trai pana in ziua decesului, la ora 12:30, cand inima lui n-a mai batut. Cand vine la biserica inca i se pare uneori ca el mai respira.

Inainte de a muri, i-a spus pentru prima data „nevasta mea”, desi pana atunci ii spusese doar „sotia mea” sau „doamna mea”. Pentru ea a fost impresionant.

Sotia lui Gheorghe Dinica a stat neincetat la capataiul barbatului mult iubit. Pret de mai bine de 15 ani, doamna Gabriela Georgeta a fost ca un inger pazitor pentru sotul sau.

„Iubirea lor va dainui peste timp; a fost o iubire tarzie, dar adevarata”, spune sotia lui Vladimir Gaitan.

„In fata mortii ramai mut. A fost general si in teatru si in film. Era rau de bun!” – Dionisie Vitcu

„Maria sa maestrul Dinica a fost, este si va ramane un zeu al Teatrului si Cinematografiei Romanesti. Este de neinlocuit” – Eugen Cristea

O asemenea iubire nu se lasa invinsa nici macar de moarte. Si mai este ceva care are puterea de a trece dincolo de moarte: prietenia de o viata dintre marele maestru si colegii sai.

„Mariajul l-a schimbat in bine. Am descoperit o alta fateta a omului Dinica, nu a boemului, ci a omului responsabil”, spune prietenul sau, Vladimir Gaitan.

Vladimir Gaitan a fost internat in acelasi timp cu Gheorghe Dinica, in acelais spital. Nu i s-a permis sa-l vada, din motive medicale, iar acum a ramas cu regretul ca nu l-a mai vazut o data, chiar daca era conectat la aparate. El spune ca sotia lui Gheorghe Dinica, doamna Gabi, l-a ingrijit pe marele actor ca pe un copil.

Sotia lui Vladimir Gaitan spune ca stie prin ce a trecut doamna Gabi, intrucat si ea a simti acelasi lucru cat sotul ei a fost in spital. Vladimir Gaitan a scapat cu bine, iar acum amandoi sotii Gaitan sunt cu sufletul alaturi de prietena lor, doamna Gabi Dinica.


Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Inima nu minte
  120 min
  08:00 Leylifer
  60 min
  09:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  10:00 Nu-i nimeni ca mine
  60 min
  11:00 Stirile Acasa Actualitati
  60 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Dragostea si banii
  120 min
  15:00 Stirile Acasa Magazin
  60 min
  16:00 Fata cu ochi de onix
  60 min
  17:00 Iubirea din mine
  120 min
  19:00 Inima nu minte
  120 min
  21:00 Leylifer
  60 min
  22:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  23:00 Numele meu e Riza
  75 min
  00:15 Esmeralda
  60 min
  01:15 Leylifer
  60 min
  02:15 Sarutul otravit
  180 min
  05:15 Stirile Acasa Magazin
  45 min
  06:00 Inima nu minte
  120 min
Modifică setările cookies