(P) În ce constă pregătirea defunctului? Răspunsul unei case de servicii funerare din București

(P) În ce constă pregătirea defunctului? Răspunsul unei case de servicii funerare din București
Citeste mai mult despre: familie, servicii funerare
Autor: Diana Oprea Data publicarii: 20 Ianuarie 2021

O casă de servicii funerare din București, cu o experiență îndelungată și o echipă profesionistă, trebuie să respecte câteva atribute de bază. În primul rând, să ofere servicii non-stop, întrucât un deces poate surveni oricând, atât în cazul persoanelor în vârstă sau foarte bolnave, cât și al celor mai tinere, care pot suferi un accident.

În situația unei astfel de tragedii, urgența este cuvântul de ordine, mai ales pe perioada verii, când temperaturile ridicate pot pune anumite probleme. Tocmai din acest motiv, o firmă de pompe funebre trebuie să fie disponibilă 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

În al doilea rând, această firmă de servicii funerare Bucuresti trebuie să ofere produse și servicii complete, pentru a acoperi toate situațiile care pot apărea (inclusiv decesele în afara țării, prin intermediul serviciilor de repatriere decedați), dar și pentru a-i degreva pe clienți de toate sarcinile birocratice și organizatorice.

Astfel, casa de pompe funebre se va ocupa de obținerea actelor și avizelor necesare înmormântării, de pregătirea defunctului și transportatea acestuia în sicriu, dar și de angajarea preotului și cântăreților bisericești și împărțirea pachetelor pentru pomană și parastas.

În continuare, vom vedea în ce constă pregătirea defunctului, efectuată de Casa Bucur, o firmă de servicii funerare din București al cărei site poate fi consultat la adresa funerarii-bucuresti.ro.

Procedura de îmbălsămare/tanatopraxie conferă persoanei decedate un aspect cât mai apropiat de înfățișarea reală, permițând familiei să păstreze drept ultimă amintire o imagine demnă a rudei sau prietenului lor.

În același timp, o astfel de operație, efectuată la timpul potrivit, ajută angajații Casei Bucur să câștige timp în organizarea înmormântării, întrucât trupul neînsuflețit este mult mai bine conservat, inclusiv pe perioada sezonului cald.

Efectuată în laboratoare specializate sau, la cererea familiei, la domiciliul unde a avut loc evenimentul funest, această procedură poate începe abia după eliberarea certificatului constatator de deces și avizului Direcției de Sănătate Publică. Acesta este un alt argument pentru care, așa cum am menționat anterior, rapiditatea este cheia în momentul oferirii de servicii funerare în București și nu numai.

După realizarea acestei operațiuni, se eliberează un certificat de îmbălsămare, document obligatoriu pentru legalitatea transportului defunctului în sicriu, la capelă și apoi la cimitir. Îmbălsămarea se realizează doar de către personal specializat, cu o experiență îndelungată și cu toate avizele sanitare necesare eliberate de către autoritățile competente.

Cosmetizarea defunctului, realizată de către o firmă de servicii funerare din București, constă în aranjamentul facial, toaletarea și igienizarea corpului, apoi îmbrăcarea persoanei decedate cu hainele puse la dispoziție de familie.

Rolul îmbălsămării, așa cum spuneam, este acela de a oferi persoanei trecute în neființă demnitate până la capăt, iar familiei, o ultimă imagine sobră a persoanei pe care au iubit-o atât de mult. "Suntem o companie care își respectă clienții și vă punem la dispoziție aceste servicii (n.r. de toaletare, îmbălsămare, tanatopraxie, îmbrăcare) într-un cadru igienic și septic, ceea ce ne clasează printre cei mai apreciați prestatori de servicii din Capitală și județul Ilfov", se arată pe site-ul Casei Bucur.

 

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Pariu cu destinul
  120 min
  08:00 Leylifer
  60 min
  09:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  10:00 Nu-i nimeni ca mine
  60 min
  11:00 Stirile Acasa Actualitati
  60 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Blestemul
  120 min
  15:00 Stirile Acasa Magazin
  60 min
  16:00 Fata cu ochi de onix
  60 min
  17:00 Feluri de iubire
  120 min
  19:00 Pariu cu destinul
  120 min
  21:00 Leylifer
  60 min
  22:00 Scrisoarea de adio
  60 min
  23:00 Numele meu e Riza
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Leylifer
  60 min
  02:00 Favorul
  195 min
  05:15 Stirile Acasa Magazin
  45 min
  06:00 Pariu cu destinul
  120 min
Modifică setările cookies