Un bebeluș orb a impresionat-o. Penélope Cruz a încercat să adopte un copil în India

Un bebeluș orb a impresionat-o. Penélope Cruz a încercat să adopte un copil în India
Citeste mai mult despre: Penelope Cruz, copii adoptati, India, Javier Bardem
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 23 Martie 2024

Înainte de a-l cunoaște pe soțul său, o călătorie în India i-a schimbat viziunea asupra vieții și a determinat-o să ia în considerare adoptarea unui copil al străzii.

Penélope Cruz, aclamata actriță spaniolă, a dezvăluit detalii intime despre viața ei personală și despre dorința de a adopta un copil înainte de a se căsători cu colegul ei, actorul Javier Bardem.

Într-un interviu acordat revistei „Elle”, Cruz a povestit cum o călătorie în India, la 20 de ani, a lăsat o impresie profundă asupra ei și a determinat-o să se gândească la adopție. „Sunt un om destul de fericit, destul de implicat și destul de preocupat”, a spus actrița, reflectând natura sa empatică și reacția sa la realitatea cu care s-a confruntat în acea țară.

Penélope Cruz a povestit că, în perioada petrecută în Calcutta, a lucrat ca voluntar și a întâlnit copii abandonați pe trotuare, în timp ce părinții lor cerșeau de pomană. Una dintre aceste întâlniri, cu un bebeluș orb care căuta mângâiere și afecțiune, i-a schimbat viziunea asupra vieții, dar, în ciuda dorinței sale de a adopta, nu a putut face acest lucru la acel moment.

„M-am dus să lucrez la casele Maicii Tereza și în fiecare dimineață am văzut asta. Eram voluntar și găseam copii zăcând pe trotuar, în timp ce părinții erau acolo cerșind... Când treceam pe lângă pătuțuri, era un bebeluș orb care, când simțea că trece cineva, se arunca în jurul gâtului tău, ca să-l poți ține în brațe. Acea călătorie mi-a schimbat mult viața“, a povestit ea pentru „El Hormiguero“ în urmă cu câteva săptămâni.

„Am încercat să adopt pe cont propriu când aveam 20 de ani, dar nu a fost posibil“, a mărturisit ea mai recent pentru publicația „Elle”.

De la debutul său, la vârsta de 14 ani, în videoclipul „La fuerza del destino” al trupei Mecano, Penélope Cruz a avut o carieră fulminantă, adunând premii, printre care un Oscar, trei premii Goya, Cupa Volpi și un BAFTA. Cu toate acestea, pentru spanioloaică, familia a fost întotdeauna prioritatea ei. Ea își amintește cu plăcere de copilăria ei fericită și de sprijinul constant al părinților și fraților ei.

Penélope Cruz și Javier Bardem s-au căsătorit în 2010 în Bahamas, în cadrul unei ceremonii intime. Povestea lor de dragoste a început în 2007, în timpul filmărilor pentru „Vicky Cristina Barcelona”, un film de Woody Allen. Cuplul are doi copii, Leo și Luna, născuți în 2011 și, respectiv, 2013. Cruz subliniază importanța de a fi prezentă în educația copiilor ei și modul în care acest lucru îi influențează alegerea proiectelor de film.

FOTO: Profimedia, Instagram

Program Acasa TV
 • Sâmbătă
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Darul de nunta
  120 min
  12:00 Aproape de iubire
  180 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Gustul infrangerii
  60 min
  22:30 Scantei peste Brooklyn
  120 min
  00:30 Regina
  105 min
  02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  03:15 Lectii de viata
  45 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Scantei peste Brooklyn
  90 min
  06:00 Pe firul iubirii
  120 min
Modifică setările cookies