Drama lui Mircea Solcanu continuă la 12 ani de la operația pe creier

Drama lui Mircea Solcanu continuă la 12 ani de la operația pe creier
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 27 Iunie 2024

După mai mult de un deceniu de la retragerea sa din televiziune, fosta gazdă a emisiunii „Poveștiri adevărate” de la Acasă TV își spune complet povestea.

Poate că nu l-am mai văzut de 11 ani pe micile ecrane, însă Mircea Solcanu rămâne un personaj de neuitat. Vesel, jovial, pus pe glume și cu celebrul său cățel din rasa Yorkshire Terrier după el, vedeta Acasă TV s-a făcut repede simpatizat și popular printre cei care urmăreau emisiunea „Poveștiri adevărate”, pe care o prezenta cu Cabral, dar și printre cei care frecventau lumea mondenă de acum un deceniu.

Retras brusc din televiziune, pe fondul unor grave probleme de sănătate, Mircea Solcanu a apărut ulterior extrem de rar în spațiul public, ba chiar am putea spune că a dispărut complet în ultimii ani.

Cel care l-a readus în atenția publicului a fost Cătălin Măruță, care l-a invitat la podcastul său pentru a-și spune de-a fir-a-păr povestea.

Întrebat ce face acum, Mircea Solcanu a spus că „Sunt pensionar. Am pensia aia minimă, ajutorul este de 1.100 de lei și primesc indemnizație de handicap, pentru că sunt persoană cu dizabilități. M-am dus cu lista de dizabilități în fața comisiei, cred că și ei s-au mirat cum de mai mișc și mai râd și, odată la doi ani, îmi fac o evaluare. Dar, oricum, tumora din cap nu trece, alt timpan nu-mi crește, îmi pierd auzul ușor și la cealaltă ureche…”. 

La 48 de ani, fostul prezentator de televiziune a dezvăluit că problemele lui de sănătate au început, probabil, din armată, dar s-au agravat în timp. „În 2012 am descoperit tumora pe creier. Am călătorit cu avionul și m-a durut foarte tare capul în momentul în care pilotul a hotărât să zboare mai jos decât era plafonul eram obișnuit. Numai că durerea nu era din cauza pilotului sau a avionului, ci din cauza tumorii mele (…) care mi-a spart timpanul și mi-a ieșit în afara urechii – aia a fost durerea pe care am resimțit-o în avion, dar care se putea întâmpla în orice alt moment.”

Ulterior, a fost operat la Viena, unde, din păcate, nu i-a putut fi extirpată întreaga tumoră de 8 cm, ci doar jumătate din ea, întrucât e prinsă de artera carotidă și scoaterea ei i-ar fi fatală. De-atunci, însă, tumora a crescut la loc, ba chiar ar avea undeva la 9 cm, însă Mircea Solcanu pare resemnat cu situația, nu-și mai dorește să fie operat și s-a refugiat în credința în Dumnezeu.

Pentru întreaga lui mărturie, urmăriți podcastul „Acasă la Măruță”.

 

FOTO: capturi

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    10:00 Vecinul din vacanta
    120 min
    12:00 Numai langa tine
    180 min
    15:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Calea spre iertare
    120 min
    20:00 Regina
    105 min
    21:45 Manualul fericirii
    105 min
    23:30 Dulce razbunare
    60 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    60 min
    04:15 Manualul fericirii
    105 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies